Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2893RSS FEED
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΔημοσκόπηση Bild: Χωρίς τη Μέρκελ το κόμμα της θα τα πήγαινε καλύτερα
13/10/2017

Καλύτερα φαίνεται ότι θα τα πήγαινε το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ χωρίς την ίδια, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου INSA, την οποία αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, χωρίς την καγκελάριο ως υποψήφια η Ένωση θα μπορούσε να αποσπάσει έως και 20% των ψήφων που κατέληξαν στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και στους Φιλελεύθερους και άρα θα εξασφάλιζε ένα μεγαλύτερο ποσοστό.

Όμως η σφυγμομέτρηση έχει άλλη μια ανάγνωση: ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων (13%) δήλωσε ότι θα εγκατέλειπε την Κεντροδεξιά, αν δεν ήταν στο τιμόνι της η Μέρκελ.

Παρ’ όλα αυτά στο υποθετικό ερώτημα μιας απευθείας εκλογή καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους, το 92% των οπαδών της Κεντροδεξιάς είπαν ότι θα στήριζαν τη Μέρκελ, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το RTL και το Stern.

Στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών, μόνον το 66% λέει ότι θα ψήφιζε τον Μάρτιν Σουλτς (-5% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες).

Στο ίδιο ερώτημα το 49% των ψηφοφόρων ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις είπαν ότι θα ψήφιζαν Μέρκελ, το 21% τον Σουλτς, ενώ το 30% κανέναν εκ των δύο.


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης