Σαββατοκύριακo
21-22  Ιούλιος 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2862RSS FEED
ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
13/10/2017

Το Κοιμητήριο Κηφισιάς εντάχθηκε στα Σημαντικά Κοιμητήρια στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries of Europe), στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΑSCE, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017. Τον Δήμο Κηφισιάς εκπροσώπησαν ο αρχιτέκτων και δημοτικός σύμβουλος κ Πάνος Ραυτόπουλος και η υπεύθυνη για το Κοιμητήριο, πρόεδρος της Δ.Ε. Κηφισιάς, κα Ρένα Πολίτη.

 Το Συνέδριο ξεκίνησε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ενώ σήμερα το απόγευμα, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην πόλη μας και το Κοιμητήριο.  Μέρος των εργασιών του θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου μας.

Η ASCE λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και στους κόλπους της προβάλλονται 179 κοιμητήρια από 22 χώρες. Στη διαδρομή των σημαντικών κοιμητηρίων της Ευρώπης περιλαμβάνονται 65 κοιμητήρια από 20 χώρες, 105 διαδρομές με 927 σημεία.

Μεταξύ των σκοπών της Ένωσης είναι η ανάδειξη των κοιμητηρίων, της ιστορικής τους αξίας, η αποτύπωση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Πέραν αυτών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση των κοιμητηρίων και την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών για την καταγραφή των μνημείων και τη συντήρηση και την ανάδειξή τους.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης