Σαββατοκύριακo
23-24  Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3079RSS FEED
ΣΥΝΕΔΡΙΟΖέφη Δημαδάμα: Ορατές οι ανισότητες στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών.
14/02/2018

H Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women), Ζέφη Δημαδάμα, ήταν μία εκ των ομιλητριών του 2ου Συνεδρίου “Game Changer in Women of Influence”, που διοργανώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2018, από την 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ζέφη Δημαδάμα συμμετείχε στη θεματική ενότητα για την «Αξιολόγηση των πολιτικών για την μείωση του χάσματος των φύλων», όπου επεσήμανε τις ορατές ανισότητες στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπογραμμίζοντας ότι στην «Ελλάδα σήμερα οι αποδοχές των γυναικών είναι κατά 15% χαμηλότερες από των ανδρών». Αναφέρθηκε επίσης στις καμπάνιες που προωθεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα προς εξάλειψη των εν λόγω ανισοτήτων, και δη στην καμπάνια για την ίση αμοιβή για άνδρες και γυναίκες.

Τέλος, η Ζέφη Δημαδάμα επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις σοβαρές ανισότητες και στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική εξουσία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να έχουμε ρόλο & να ακούγεται η φωνή μας. Στο θέμα της πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων έχουμε μεγάλη απόσταση ακόμη να διανύσουμε».