Τετάρτη
8 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3579RSS FEED
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΟ Φτωχούλης του Θεού
12/09/2019

Η Εταιρία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  πρόκειται να παρουσιάσει, υπό την αιγίδα της, για πρώτη φορά το αριστούργημα «Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Νίκου Καζαντζάκη, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο,

με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου της Ασίζης. 

Το έργο θα παιχτεί με την μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, με δραματικά στοιχεία, ερμηνευτές τραγουδιστές, ηθοποιούς, 2 χορωδίες παιδιών.  

   

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά στο θέατρο, το συγκλονιστικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» που ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του, μια και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του μεγαλύτερου μοναστικού τάγματος της καθολικής εκκλησίας. Μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα.

 

Ο συγγραφέας γράφει ίσως το πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικό βίο ενός πλουσιόπαιδου, που αφήνει πίσω του την πολυτελή ζωή, για να ασπαστεί την φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου.

 

Ο Φτωχούλης του Θεού που θα παρουσιαστεί σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, είναι ένα μουσικό έργο σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που έγινε για την συγκεκριμένη παράσταση, με τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Φραγκίσκο), την Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα) και τον Μπάμπη Βελισάριο (Φράτε Λεόνε) να μοιράζονται λυρικά τους κορυφαίους ρόλους του έργου. Παράλληλα η δράση του έργου μας γυρνάει στην Ασίζη και ζωντανεύει θεατρικά την βασανιστική πορεία του ανθρώπου προς την ολοκλήρωση, με μια πλειάδα νέων ερμηνευτών.

 

…/-

 

-2-

 

Στο ρόλο του Φραγκίσκου ο Γιώργος Παρταλίδης, στο ρόλο του Φράτε Λεόνε ο Νίκος Γκέλια, στο ρόλο του Λεπρού ο Νίκος Μέλλος και άλλοι 30 νέοι ηθοποιοί και χορωδοί.

Η Καμεράτα υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου

Έκτακτη συμμετοχή στο ρόλο της μητέρας η Μαρία Τζομπανάκη

Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Πάπα της Ρώμης ο Κώστας Καζάκος

και την αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού

Σκηνοθεσία, προσαρμογή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ

Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Χορογραφία: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ 

Κοστούμια-Σκηνικά: ΚΟΥΛΑ ΓΑΛΙΩΝΗ

Σχεδιασμός αφίσας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Βίντεο-τρέϊλερ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

 

Τιμές εισιτηρίων:

ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ -

Γ΄ Ζώνη 25 ευρώ

Β΄ Ζώνη 30 ευρώ

Α΄ Ζώνη 35 ευρώ

Διακεκριμένη  50 ευρώ

VIP 70 ευρώ

θέσεις ΑΜΕΑ 15 ευρώ

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ - 15 ευρώ

 

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν συνεννόησης με την κα  Νανά Ανδριανοπούλου 6932 388312 για να παραλάβετε από το κατάστημα ενδυμάτων ANDRIANOPOULOSFASHIONSTORE, Ηρώων Πολυτεχνείου 41 στον Πειραιά, τηλ. 210 4178350 (ώρες καταστημάτων) και για την περιοχή της Αθήνας με την κα Λίνα Βελιμαχίτη 6973 682893 και κα Λιλύ Σγούρου 2107786357.

 

Μέρος από τα καθαρά κέρδη που θα προκύψουν από τα εισιτήρια που θα διαθέσει η Εταιρία μας θα διατεθεί στη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ», γι’αυτό και ευελπιστούμε ότι θα σας έχουμε και πάλι κοντά μας σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική παράσταση, ώστε να πετύχουμε και τον ιερό σκοπό της!