Σαββατοκύριακo
21-22  Ιούλιος 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2862RSS FEED
«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ»Την στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων ζητάει ο ΣΕΒ
13/09/2017

«Είναι ώρα τα λόγια να γίνουν έργα», αναφέρει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας που εκδίδει, μετά την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold.

Ο Σύνδεσμος παρατηρεί ότι «η απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει επ’ αόριστον τις επενδύσεις της στην Ελλάδα λόγω των πολλών γραφειοκρατικών και αδειοδοτικών εμποδίων που έχει συναντήσει τα τελευταία χρόνια, δίνει τον τόνο ως προς το δέον γενέσθαι στη χώρα μας».

Ακόμη, επισημαίνει ότι οι σωστές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ περί της αναγκαίας στήριξης των παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας επιβάλλεται να συνοδεύονται και από αντίστοιχες πράξεις. «Είναι ώρα τα λόγια να γίνουν έργα, να μη χαθεί και αυτή τη φορά το θετικό momentum που σταδιακά ξαναχτίζεται γύρω από την ελληνική οικονομία», καταλήγει.

Ο ΣΕΒ κάνει λόγο για ανάκαμψη κατώτερη των προσδοκιών το 2ο τρίμηνο του 2017, γεγονός το οποίο μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι «η εικόνα των επενδύσεων εξακολουθεί να προβληματίζει, καθώς η συμβολή τους στη μεταβολή του ΑΕΠ κατά το 2ο τρίμηνο του 2017 ήταν αρνητική κατά -2,2 π.μ., ενώ συνολικά το 1ο εξάμηνο του 2017 οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 10,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο μόλις +2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, μετά από στασιμότητα στο επίπεδο των 21,1 δισ. ευρώ το 2016 και το 2015».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης