Σαββατοκύριακo
21-22  Ιούλιος 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2862RSS FEED
ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣΓερμανία: Ισόβια για την νεοναζί Τσέπε
13/09/2017

Την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στην Μπεάτε Τσέπε ζήτησε η γερμανική πολιτική αγωγή κατηγορώντας την ως συνένοχη σε κάθε έναν από τους φόνους που διέπραξε η νεοναζιστική οργάνωσή της.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Χέρμπερτ Ντίμερ είπε στο δικαστήριο του Μονάχου ότι η 42χρονη ήταν συνένοχη στους 10 φόνους, τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές όπου ζουν μετανάστες στην Κολωνία και τις 15 ληστείες τραπεζών που διέπραξε η οργάνωση «Εθνικοσοσιαλιστικό Underground» (NSU) στο διάστημα 2000-2007.

Η νεοναζιστική εξτρεμιστική οργάνωση δολοφόνησε τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη, οκτώ Τούρκους και μια γερμανίδα αστυνομικό.

Η 42χρονη Τσέπε έχει αρνηθεί ότι έλαβε μέρος στις δολοφονίες με δύο φίλους της οι οποίοι αυτοκτόνησαν το 2011, λίγο προτού ανακαλυφθούν από την αστυνομία. Μέσω του δικηγόρου της, όμως, έχει πει πως αισθανόταν ηθικά ένοχη γιατί δεν τους απέτρεψε.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005 οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, μέλη της NSU, μπήκαν στο κλειδαράδικο του Βουλγαρίδη που ζούσε ως μετανάστης στο Μόναχο και τον εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Το φονικό όπλο, ένα πιστόλι Ceska 83, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε έξι προηγούμενους φόνους ανδρών τουρκικής καταγωγής που παρέμεναν ανεξιχνίαστοι.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η Τσέπε και οι συνεργοί της Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, είχαν ενστερνιστεί τη νεοναζιστική ιδεολογία και επεδίωκαν να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες που ζουν στη Γερμανία.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης