Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2829RSS FEED
ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑΜΑΚΡΟΝ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ
13/09/2017

Τις δηλώσεις του για τους «τεμπέληδες» που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις του υποστήριξε ξανά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που στο Παρίσι είχαν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις για τα Εργασιακά.

Συγκεκριμέν, ο κ. Μακρόν είχε πει ότι δεν θα θέλει να παραχωρήσει τίποτα «στους τεμπέληδες, τους κυνικούς και τους ακραίους» που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις του.

«Τα λόγια μου ήταν πολύ καθαρά» επενέλαβε ο γάλλος πρόεδρος την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, από την Τουλούζη και πρόσθεσε ότι με τη λέξη «τεμπέληδες» στόχευε «όλες εκείνες και εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Christophe Castaner, επιβεβαίωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν στόχευε «εκείνους που δεν είχαν το κουράγιο να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια». Αυτό σημαίνει ότι στόχευε τον Φρανσουά Ολάντ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Ζακ Σιράκ που υπήρξαν πρόεδροι της γαλλικής δημοκρατίας πριν από αυτόν.

Οι αντιδράσεις για τα λόγια αυτά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, Philippe Martinez, δήλωσε ότι είναι «σκανδαλισμένος».

Ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν έγραψε στο μπλογκ του ότι πρόκειται «για μια ομοβροντία ύβρεων εναντίον του γαλλικού λαού» και ότι βλέπει πως ο γάλλος πρόεδρος «υπονομεύει το γαλλικό μοντέλο» ώστε να απευθύνει «μηνύματα ευπείθειας σε μια ευρωπαϊκή κάστα».

«Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε μια συνεχή εκτροπή, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίζει τους Γάλλους από το εξωτερικό», πρόσθεσε και ο βουλευτής του Μελανσόν Adrien Quatennens.

«Οποιον κι αν είχε στο στόχαστρο, υπάρχει εδώ ένα είδος περιφρόνησης και αυτό δεν είναι καινούριο στον Εμανουέλ Μακρόν», σχολίασε ο σοσιαλιστής βουλευτής Olivier Faure ενώ ο πρώην σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος Μπενουά Αμόν χαρακτήρισε τον γάλλο πρόεδρο «ανώριμο».

Και πράγματι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει δηλώσεις που προκαλούν πάταγο στη Γαλλία. Στην προεκλογική περίοδο είχε αποκαλέσει «αγράμματους» τους εργαζόμενους σφαγείων ενώ στη συνέχεια συμβούλευσε ένα άτομο που του έκανε φραστική επίθεση «να πάει να δουλέψει για να έχει λεφτά να αγοράσει κοστούμι».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης