Σαββατοκύριακo
26-27  Μαίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2806RSS FEED
ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΗΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣΠάρτι χαράς από τη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών
11/04/2011
Η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου με την Ειρήνη Δορκοφίκη
και τη Γωγώ Ατζολετάκη
Με διάθεση συναδέλφωσης και ουσιαστικής αγάπης εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες, ανάμεσά τους γνωστοί ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, παρευρέθηκαν στο μπαζάρ που διοργάνωσε η Στέγη Κακοποιημένων γυναικών «Φροντίδα», για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα με κεντρικό σύνθημα «STOP στη βία!»

Στη διήμερη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του Μετρό της πλατείας Συντάγματος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν εξαιρετικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο όραμα της οργάνωσης για εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους.

Σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση ήταν η Ειρήνη Δορκοφίκη, ιδρύτρια και διαχειρίστρια της «Φροντίδας» και η Γωγώ Ατζολετάκη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της οργάνωσης και επικεφαλής του οργανωτικού του μπαζάρ.

Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. εργάστηκαν σκληρά για τρεις μήνες και ανταμείφθηκαν με τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το εγχείρημά τους.

Αντιπροσωπευτικό του δύσκολου αλλά και σπουδαίου έργου της Στέγης ήταν το μήνυμα που έγραψε ένας επισκέπτης στο βιβλίο Εντυπώσεων: ««Μπράβο για κάθε τέτοια πρωτοβουλία που «ζυμώνει» συνειδήσεις. Το μυρμήγκι σκάβει το βουνό».

Η οργάνωση  από το 2004 που ιδρύθηκε παλεύει να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να αναπτυχθεί περαιτέρω χωρίς καμία χρηματοδότηση, στηριζόμενη αποκλειστικά στην κοινωνική προσφορά των συνανθρώπων μας  με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, την αφύπνιση και ενεργοποίηση της κοινής γνώμης και την επιμόρφωση των ομάδων που χειρίζονται και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ενδοοικογενειακής βίας όπως αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ΜΚΟ.

Ο Ξενώνας έχει τα λειτουργικά έξοδα ενός μικρού ξενοδοχείου και για την συντήρηση και τη συνέχεια της λειτουργίας του χρειάζεται την υποστήριξη όλων. 

Επιπλέον, στην οργάνωση λειτουργεί γραφείο μελέτης, υποδοχής και  ψυχολογικής στήριξης και Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Βίας.
Τα μέλη του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Εύα Κουλουριώτου και Ιλεάνα Σακκά με την πρόεδρό τους (και πρώην Γενική Γραμματέα Ισότητας) Έφη Μπέκου, και την Ειρήνη ΔορκοφίκηΟι ηθοποιοί Ντομένικα Ρέγκου και  Ηρώ Μουκίου με τη Γωγώ Ατζολετάκη και την Ντίνα ΣαραντοπούλουΗ επικεφαλής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΜΕΤΡΟ Αννίτα Πατσουράκη με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κουσουλού

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης