Σαββατοκύριακo
26-27  Μαίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2806RSS FEED
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣαρωνικός: Ανησυχία για την πετρελαιοκηλίδα
14/09/2017

Σε σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα εξελίσσεται η πετρελαιοκηλίδα που μολύνει τον Σαρωνικό.

Στο μεταξύ, μικρές εστίες ρύπανσης που παρασύρθηκαν από τον αέρα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Κοσμά.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνοσούρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Την έντονη ανησυχία των τοπικών αρχών για την πετρελαιοκηλίδα εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ.Γαβρίλης, στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο γγ του υπουργείου έκανε λόγο για μείζονος σημασίας βαρύ περιστατικό, ωστόσο παρατήρησε ότι η αντιμετώπισή του είναι επαρκής και η κινητοποίηση άμεση.

Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν αξιόπλοο και πως η διαρροή καυσίμων έχει σταματήσει.


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης