Δευτέρα
25 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2836RSS FEED
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗΗΠΑ: Βάζουν στο στόχαστρο το Ιράν
21/04/2017

Για «ανησυχητικές συνεχιζόμενες προκλήσεις», που έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση των χωρών της Μέσης Ανατολής, κατηγόρησε το Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τίλερσον δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η επανεξέταση της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τεχεράνη την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη, δεν θα αφορά απλώς τη συμμόρφωση του Ιράν προς την πυρηνική συμφωνία του 2015, αλλά και τη συμπεριφορά του στην περιοχή η οποία, όπως είπε, υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τον Λίβανο.

«Μια ολοκληρωμένη πολιτική για το Ιράν απαιτεί να ασχοληθούμε με όλες τις απειλές που παρουσιάζει το Ιράν, και είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και έξι από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου απέτυχε «να πραγματοποιήσει το στόχο ενός μη-πυρηνικού Ιράν και απλώς καθυστερεί τον στόχο του (Ιράν) να γίνει πυρηνικό κράτος».

Ο Τίλερσον εξήγησε ότι ένα από τα λάθη στον τρόπο που συντάχθηκε η συμφωνία είναι ότι αγνοεί όλες τις άλλες σοβαρές απειλές που θέτει το Ιράν εκτός του πυρηνικού του προγράμματος. «Για τον λόγο αυτό πρέπει να εξετάσουμε το Ιράν με πολύ ολοκληρωμένο τρόπο σε ό,τι αφορά τις απειλές που παρουσιάζει σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας και του κόσμου» πρόσθεσε.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης