Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2831RSS FEED
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
21/04/2017

Στο «εθνικό μας χρέος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας» εστιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Πενήντα χρόνια μετά, η μνήμη των Ελλήνων παραμένει -και θα παραμένει στο διηνεκές- σ’ εθνική εγρήγορση για το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας που συντελέσθηκε την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου 1967» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

«Εμείς, οι Έλληνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε αφενός ότι η Ελλάδα υπήρξε κοιτίδα και λίκνο της Δημοκρατίας», άρα «οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε, αδιαλείπτως και αενάως, ως θεματοφύλακες ενός αναντικατάστατου θεσμικού και πολιτικού αγαθού, το οποίο, από την φύση του, είναι εύθραυστο», επισημαίνει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι κάθε φορά που η Ελλάδα στερήθηκε το αγαθό της Δημοκρατίας, το «τίμημα» υπήρξε εξαιρετικά επώδυνο. Αυτό που «μας θυμίζει ως σήμερα η μαρτυρική Κύπρος, θύμα της ιταμής τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Επίσης, τονίζει ότι «το εθνικό μας χρέος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας γίνεται, μέσα στην σημερινή συγκυρία ιδίως για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια, τόσο περισσότερο επιτακτικό, όσον οι ύπουλες δυνάμεις που απεργάζονται την κατάλυση των Δημοκρατικών Θεσμών -με αποκορύφωμα τα ναζιστικά κατάλοιπα, τα οποία ξυπνούν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- αναβιώνουν απειλητικά».


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης