Δευτέρα
19 Απριλίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3865RSS FEED
Κωνσταντίνος Μαργαρίτης: Πρόσκληση για εθελοντισμό
24/06/2011
Κωνσταντίνος Μαργαρίτης
•  Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να είστε εθελοντής στους Παγκόσμιους Αγώνες «SPECIAL OLYMPICS»,  που θα γίνουν στην Αθήνα;

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες SpecialOlympics – Αθήνα 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο κόσμο, στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλά ωφέλιμο γεγονός για την Ελλάδα.

Είμαι ένας αγανακτισμένος πολίτης και ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στο αναπηρικό κίνημα. Να πούμε όχι στην εσωστρέφεια, να φωνάξουμε ναι στην ίση συμμετοχή.

Οι πολιτικοί της πατρίδας μας οφείλουν να γίνουν πιο άμεσοι και να πρωταγωνιστούν στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Η κα Γιάννα Δεσποτοπούλου και οι συνεργάτες της, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα για να προωθήσουμε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας μας.

• Σε ποιο τομέα θα σας συναντήσουμε;

 Θα είμαι στις Διεθνείς Σχέσεις των SpecialOlympics και θα έχω στην ευθύνη μου τους προέδρους και τους VIP  των αποστολών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

• Πως αισθάνεστε που είστε το πρώτο και μοναδικό πολιτικό πρόσωπο, που θα είστε εθελοντής στους αγώνες της Αθήνας;

Είναι μια ευχάριστη πρόκληση για μένα και θα ήθελα να προσκαλέσω και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας να συστρατευθεί εθελοντικά όπου αυτό αισθάνεται καλά. Να μην φοβηθούν τη δράση και τη συμμετοχή. Δημιουργικά και συνθετικά θα αλλάξουμε τη χώρα.

Άλλωστε και όταν διοικούσα τον ΟΕΕΚ, είχα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αναπηρικό κίνημα. Να δούμε κατάματα τους ανάπηρους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τις πόλεις και τα στάδια ευκολοπροσβάσιμα  Η ιδέα του παγκόσμιου αθλητισμού είναι μοναδική.

• Η οικονομική κρίση  θα επηρεάσει του αγώνες;

Πιστεύω ότι μπορούμε να διοργανώσουμε πολύ καλούς αγώνες με λίγα χρήματα και αρκετό μεράκι. Οι εθελοντές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην άρτια διοργάνωση. Ας ξεχάσουμε παλιές λογικές που δαπανούσαμε εκατοντάδες εκατομμυρίων για μεγάλα διεθνή γεγονότα.

Προέχει η σωτηρία και η υστεροφημία της χώρας. Οι δημιουργικές δυνάμεις από τις πλατείες ας έρθουν κοντά μας στα SpecialOlympics.  Νιώθω ήδη πρωταθλητής με τους πρωταθλητές.