Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2829RSS FEED
ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΓια τα πυρηνικά της Β. Κορέας συζήτησαν ΗΠΑ- Κίνα
21/03/2017
Έτοιμοι να συνεργαστούν για μια προσέγγιση ανάμεσα στις χώρες τους δήλωσαν ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επισκέφτηκε το Πεκίνο.
 
Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας. 

«Γνωρίζουμε ότι μέσω του διαλόγου θα φθάσουμε σε μια καλύτερη κατανόηση η οποία θα οδηγήσει σε ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και θα δώσει τον τόνο της μελλοντικής σχέσης συνεργασίας μας», δήλωσε ο Τίλερσον απευθυνόμενος στον οικοδεσπότη του, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο του Λαού.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδίδει «πολύ μεγάλη αξία στις επικοινωνίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί» ανάμεσα στον Σι και τον ίδιο. 

«Προσδοκά να διευρύνει αυτή την κατανόηση με την ευκαιρία μιας επίσκεψης στο μέλλον», δήλωσε ο Τίλερσον.

Ο Σι εξέφρασε την πεποίθηση πως η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες «μπορεί να προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση» και πρόσθεσε πως έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Τραμπ.

«Αμφότεροι πιστεύουμε πως η σινοαμερικανική συνεργασία από εδώ και στο εξής είναι η κατεύθυνση για την οποία και οι δύο προσπαθούμε. Αμφότεροι αναμένουμε μια νέα εποχή εποικοδομητικής συνεργασίας», τόνισε ο κινέζος πρόεδρος.
 
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης