Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2829RSS FEED
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕΒ. Κορκίδης: Άμεση μείωση υπερφορολόγησης
21/03/2017

Την ανάγκη μείωσης της υπερφορολόγησης άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον», τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από ό,τι φαίνεται η συμφωνία θα κλείσει και πάλι σταδιακά με “υποδόσεις” και με μέτρα για τη διετία 2018-19, ενώ τα αντίμετρα θα περιμένουν για μετά το 2019, και βεβαίως εφόσον διατηρηθούν θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Μέχρι τότε το “μαρτύριο της σταγόνας” για την πραγματική οικονομία, δυστυχώς, θα συνεχίζεται με θύματα τους μικρομεσαίους της ελληνικής αγοράς».

Βέβαια, το «κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» δεν είναι λύση στο πρόβλημα, υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης, αντιθέτως, «επισωρεύει πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν να δημιουργήσει τους όρους μιας σχετικής σταθερότητας που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία».

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις επιβάλλεται να καταλήξουν «γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, αν θέλουμε να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας».

«Μέχρι τώρα πάντως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΔΝΤ και ειδικά η Κυβέρνηση δεν φαίνονται έτοιμοι να κλείσουν την αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις και αυτή τη φορά θα ισοδυναμούν, σε περισσότερα μέτρα του 2% του ΑΕΠ, απώλεια της προθεσμίας ένταξης στο QE στις 27 Απριλίου και βαθύτερη λιτότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης