Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2829RSS FEED
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΠΥΡΑ ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
21/03/2017

Με σκληρή κόντρα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το αίτημα για εκλογές δεν σχετίζεται μόνο με την αξιολόγηση», αλλά «είναι αίτημα διαρκές, που το επιβάλλει η κατάσταση βαθιάς παρακμής που βιώνει η χώρα» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Νews ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως όσο η μακρά πορεία «της παραλυτικής αβεβαιότητας» συνεχίζεται «η οικονομία βυθίζεται και η κοινωνία απελπίζεται» και προσθέτει πως «συνένοχοι στη βύθιση της χώρας δεν θα γίνουμε».

Για τα ελληνοτουρκικά σημειώνει ότι «υπάρχουν προφανείς εσωτερικοί λόγοι για την τουρκική προκλητικότητα», αλλά όπως λέει, «η αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο υπήρξε και παραμένει σταθερή παράμετρος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. «Γι' αυτό δεν μπορούμε να τα εξηγούμε όλα με τη "νευρικότητα" της 'Αγκυρας. Γιατί υπάρχει και η επιθετικότητα της Άγκυρας» παρατηρεί, ενώ εκτιμά ότι δεν θα αλλάξουν οι τουρκικές επιδιώξεις και- κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου-πρακτικές, μετά το δημοψήφισμα.

 

Επίθεση και από τη Φ. Γεννηματά

«Η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και το 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real Νews η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, «αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν οπωσδήποτε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. «Η ιστορία δεν γράφεται με το "εάν" αλλά με το "πώς". Και στο σημερινό "πώς" εμείς απαντάμε "μόνο μαζί". Το στοίχημα είναι τι θα γίνει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων και πώς θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου» αναφέρει για να προσθέσει: «Αν είναι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώτα κόμματα στις επόμενες εκλογές, θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακυβερνησία ή όχι; Μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη συζητά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου απαντά: «Ασφαλώς όχι και σε καμία περίπτωση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει  σε όλους τους τόνους. Ας συνεχίσουν με τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ, έτσι άλλωστε βολεύονται».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης