Δευτέρα
25 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2836RSS FEED
Ασφαλιστικά και εργασιακά στο τραπέζιΑνοιχτά όλα τα σοβαρά μέτωπα
20/03/2017

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα διεξάγεται σήμερα το Eurogroup, όπου σύμφωνα με αναφορές δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σκηνικό του Φεβρουαρίου, όπου λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε «κλειστός» γύρος διαβουλεύσεων υπό τον Γερούν Ντέισελμπλουμ, στον οποίο συμμετείχε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα, ανοικτά παραμένουν όλα τα κρίσιμα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ασφαλιστικό, εργασιακό, ενεργειακό, αλλά και το περιεχόμενο του πακέτου με τα αντίμετρα θα τεθούν επί τάπητος στο  σημερινό Eurogroup της Δευτέρας από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου που ολοκληρώθηκε ύστερα από τουλάχιστον έξι ώρες, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε ότι ναι μεν έκλεισαν αρκετά θέματα, προσέθετε όμως ότι «έχουν μείνει 3-4 ζητήματα που νομίζουμε τώρα ότι μπορούν να λυθούν σε υψηλότερο επίπεδο».

Πάντως, οι προσδοκίες για ουσιαστικό αποτέλεσμα σήμερα είναι μειωμένες, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν ακόμη και για ολοκλήρωση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, στη Μάλτα.

Επόμενο ορόσημο τίθεται το Eurogroup της 22ας Μαΐου, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογές στη Γαλλία, κάτι που αφήνει την ελληνική κυβέρνηση, που υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι θα δίσταζαν να έχουν σε εξέλιξη τις εκλογικές διαδικασίες στα κράτη τους έχοντας ανοιχτό το ελληνικό ζήτημα, εκτεθειμένη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης