Τετάρτη
12 Δεκεμβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3006RSS FEED
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗΒΙΒΛΙΟ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ
14/11/2017

Κάθε φορά που έβρεχε, οι μικρές χάρτινες βαρκούλες του Μάρκου ταξίδευαν, παίρνοντας μακριά και από μία λύπη. Όμως τώρα η βροχή έχει χαθεί… Μια μικρή βαρκούλα που έχει πάντα μαζί του τον βοηθά να θυμάται και να ελπίζει. Μπορεί όμως η πίστη ενός παιδιού να φέρει πίσω τη βροχή;

Περιμένοντας τη βροχή

Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Μια ευαίσθητη ιστορία που, μέσα από το φαινόμενο της ανομβρίας, υπογραμμίζει το δυνατό συναίσθημα της απουσίας, της προσμονής και της χαράς.

Απευθύνεται σε παιδιά από 4+.

Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στην περιβαλλοντική διαχείριση στο Πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα γράφει ιστορίες για παιδιά, που αγγίζουν διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.  Βιβλία της έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.  Μένει στη Λευκωσία με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. 

 

Μερικά από τα βιβλία της είναι: Παιδικά Όνειρα, Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ (συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου βραβείο Peter Pan του Σουηδικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου), Ο Νικόλας και η Έλλη(Κυπριακό κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για μικρά παιδιά αναγραφή στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY - International Board on Books for Young People), Το όνειρο του Πέτρου(υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Το χαμόγελο της Σεμέλης(βραβείο Βιβλιογραφικής Εταιρείας Κύπρου) και Από τη γη μέχρι τα αστέρια, σε συνεργασία με τη Μεχβές Μπεΐτογλου (Κυπριακό κρατικό βραβείο εικονογράφησης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου).

 

 

Η Ρένια Μεταλληνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ και εργάστηκε στα ατελιέ περιοδικών και εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας. Το 2007, κερδίζοντας διετή υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου μόδας, ενώ παράλληλα συνέχισε να εργάζεται στον χώρο των περιοδικών. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και η δουλειά της έχει φιλοξενηθεί σε αρκετά ελληνικά αλλά και ξένα καλλιτεχνικά sites. Από το 2015 ασχολείται αποκλειστικά με την εικονογράφηση, κυρίως παιδικών βιβλίων για εκδότες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Eίναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και επιλέχθηκε ως υποψήφια στα World Illustration Awards 2017, στην κατηγορία του παιδικού βιβλίου.

Μένει σε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους.

https://www.reniametallinouillustration.com

www.instagram.com/reniametallinou_illustration

https://www.facebook.com/reniamet.illustration

 

 

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Σελίδες: 32  Εξώφυλλο: σκληρόδετο, Διάσταση: 21x29, Τιμή:  14,00 €, ISBN: 978-960-594-032-4