Δευτέρα
25 Μαρτίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3109RSS FEED
ΜΕ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟEE: Συζήτηση για σχέσεις μετά Brexit
13/03/2018

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου συζητούν οι ευρωβουλευτές με τον κύριο διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, σήμερα.

Στο σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο συνέταξε η αρμόδια ομάδα ευρωβουλευτών για το Brexit και ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής των πολιτικών ομάδων), επισημαίνεται ότι μία συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αποτελέσει το κατάλληλο πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

 

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ακόμη και τρίτες χώρες με πανομοιότυπη νομοθεσία με την ευρωπαϊκή δεν απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

Η συζήτηση και η ακόλουθη έγκριση του ψηφίσματος την Τετάρτη θα γίνει ενόψει της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 22-23 Μαρτίου όπου αναμένεται να εγκρίνουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών.