Πέμπτη
21 Μαρτίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3105RSS FEED
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΕΕ: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στη Συρία
14/03/2018

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Γούτα της Συρίας τονίζοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη σφαγή αθώων ανθρώπων».

Οι εχθροπραξίες στην Ανατολική Γούτα έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από χιλίων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη περισσοτέρων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΚ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία της Αστάνα.

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ζήτησε την άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός και η επίτευξη εκεχειρίας είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να μεταφερθούν οι άρρωστοι και οι τραυματισμένοι. Ζήτησε να βρεθεί μία πολιτική λύση στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης και τόνισε το εξής: «Η ανθρωπότητα χάνεται στη Συρία. Ας μην χάσουμε κι εμείς την ανθρωπιά μας.»

Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Ταγιάνι υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να μάχεται υπέρ της ισότητας των φύλων. «Η μάχη συνεχίζεται και δεν έχουμε ακόμη πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη τα εξής: «Δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις και στον κλάδο των τεχνολογιών. Μόνο το 24% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 655 εκατομμύρια λιγότερες γυναίκες οικονομικά δραστήριες από τους άνδρες. Χρειάζεται μία αλλαγή νοοτροπίας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ο αγώνας κατά των στερεοτύπων σημείωσε πρόοδο, όπως με την παγκόσμια εκστρατεία #MeToo.»