Σαββατοκύριακo
20-21  Ιανουαρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2680RSS FEED
ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00 ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗΞανά στάση εργασίας στο μετρό
14/11/2017

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του μετρό και οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.     

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Παράλληλα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών. 

Ειδικότερα, το ΣΕΛΜΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, όπως αναφέρει, «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  ζήτησε…. από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει έναν εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, ώστε να βελτιωθούν τα περιθώρια κέρδους τους».


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης