Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2770RSS FEED
ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣΆγνωστη ομάδα πίσω από την επίθεση στην Ιερουσαλήμ
11/01/2017

Μία άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ, όταν οδηγός φορτηγού έπεσε με ταχύτητα την Κυριακή πάνω σε πλήθος στρατιωτών σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 17 εξ αυτών.

«Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την επίθεση χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο, την ευθύνη ανέλαβαν οι «Ομάδες του Μάρτυρα Μπάχα Ελεγιάν» με ανάρτησή τους σε αραβικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει ότι ιδρύθηκε από Παλαιστίνιους οι οποίοι «δεν έχουν διασυνδέσεις εκτός της Παλαιστίνης». Ανέφερε επίσης ότι έχει διαπράξει και άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ απείλησε ότι θα εντείνει τη δράση της.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη επιχείρηση που εκτελούν οι ομάδες μας και θα ακολουθήσει ένα κύμα ξεχωριστών επιθέσεων προς υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ μας και για να πάρουμε εκδίκηση για τους μάρτυρες και τους φυλακισμένους μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης