Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2770RSS FEED
«ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ»ΝΔ: ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ
12/01/2017

Μπλοκαρισμένες βρίσκονται 102.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί ποσό έκτακτης επιχορήγησης, καταγγέλλει η ΝΔ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί ποσό έκτακτης επιχορήγησης ύψους 859 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους.

Ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, τονίζει ότι από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016 και δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης 859 εκατ. ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι σήμερα παραμένει «παρκαρισμένο» αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης.

«Επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης. σημειώνοντας ότι οι συνταξιούχοι είναι όμηροι της απραξίας και ανικανότητας της κυβέρνησης.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή η ΝΔ είχε υποδείξει και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη. «Δυστυχώς, πέρασαν ήδη δυο μήνες και δεν έχει ακόμη εκδοθεί ούτε μια σύνταξη, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό αυτό! Σε μια χρονική περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη και το τελευταίο ευρώ, πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» αναφέρει.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης