Σαββατοκύριακo
26-27  Μαίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2806RSS FEED
ΠΟΤΑΜΙ: ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ HOTSPOTΠρο ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό ζητά η Γεννηματά
12/01/2017

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό και τον πρωτογενή τομέα ζητά, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το μείγμα των μέτρων και οι απαράδεκτες αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της αγροτικής παραγωγής «για να αναστραφεί η καταστροφική της πορεία».

Την ίδια ώρα, το Ποτάμι σχολιάζοντας την ανεπαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης για την έλευση του χειμώνα στα hotspot, ανέφερε πως «έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρες ημέρες για να επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ώστε να βρεθεί -προσωρινή- λύση στη διαμονή των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και να μη στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στο χιόνι».

«Πέρασαν βέβαια σχεδόν δύο χρόνια κι ακόμη δεν μάθαμε πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και γιατί τελικά δεν επαρκούν ούτε...για κοντέινερς. Ανικανότητα ή αδιαφορία; όποια εξήγηση και αν δώσει κανείς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: χιλιάδες άνθρωποι να παγώνουν στο χιόνι με ευθύνη εκείνων που είχαν κάνει την ευαισθησία πολιτικό εμπόρευμα», ανέφερε το Ποτάμι.


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης