Σαββατοκύριακo
23-24  Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3079RSS FEED
Γιατί μας δολοφονούν;
Γράφει ο
Τάσος Κορώσης

Έχω μία απορία: Γιατί μας δολοφονούν; Γιατί μας γυρίζουν πάλι στον εμφύλιο σπαραγμό; Βρέθηκα σε μία εκτέλεση 100 μέτρα μακριά από το σπίτι μου. Σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν κακοποιά στοιχεία αλλά και διανοούμενοι. Κι ένα από τα κακοποιά στοιχεία πήρε τον Σκαλιδόπουλο και χωρίς αιτία του έκοψαν το χέρι, τον έδειραν με το ίδιο του το χέρι και μετά τον σκότωσαν.

Αλλά ας πάρουμε και την αντίθετη περίπτωση. Ένας που ήταν στους Χίτες, φύλαξε τη νύχτα καρτέρι και σκότωσε το γιατρό το Χατζή  που πήγαινε να δει ασθενή, διότι ήταν αριστερός.

Επίσης το διάστημα μετά τον εμφύλιο γνώρισα υπέροχους αριστερούς με σκέψεις προοδευτικές, οι οποίοι με θαύμαζαν. Αυτοί ήταν ο Τάσος Σταυράκης και ο κύριος Μενιδιάτης. Τα παιδιά τους έγιναν επιστήμονες. Κατά το διάστημα της δικτατορίας πλήρωνα ακόμα και συνδρομή για τους άδικα εκτοπισμένους αλλά και στη συνέχεια ως ιδιοκτήτης του κινηματογράφου RIVOLI  είχα παραχωρήσει και έκαναν όλα τα φεστιβάλ αφιλοκερδώς.

Αλλά και όταν ο Κλίντον είπε συγγνώμη για τη δικτατορία  γιατί δε ζήτησαν αποζημίωση για τους εκτοπισμένους που για 7 χρόνια είχαν εγκαταλείψει την οικογένειά τους και το σπίτι τους;

Σε τι διαφέρει μια δολοφονία από μια οικονομική δολοφονία; Η οικονομική δολοφονία είναι χειρότερη. Διότι είμαι 60 χρόνια φορολογούμενος και ασφαλισμένος. Το κράτος γλίτωσε από το 1988 μέχρι το 2013 που εργαζόμουν 701.000€.

Σήμερα δεν αλλάζει τίποτα. Είναι το ίδιο στον οικονομικό τομέα. Είχα γράψει παλαιότερα ότι μέχρι 300.000€ να έχουν βιβλίο αγορών και στις 500.000€ να μην υπάρχει πόθεν έσχες. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν ορισμένοι «μεσίτες φοροτεχνικοί» μεταξύ εφορίας και φοροτεχνικού. Δημιουργώντας μας μεγάλα προβλήματα.

Πώς είναι δυνατόν να βάζει το λογιστήριο πλασματικά έξοδα ώστε με αυτόν τον τρόπο ο φορολογούμενος που δεν έχει λογιστικές γνώσεις καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά από λάθη του λογιστηρίου χωρίς βέβαια να έχει ποινικές ευθύνες το λογιστήριο; Έτσι υποχρεώνουν τον επαγγελματία να τα πληρώσει.

Με τους υπέρογκους φόρους κλείνουν τα καταστήματά τους οι περισσότεροι και γράφονται στο ταμείο ανεργίας. Παίρνουν επιδόματα και δουλεύουν επιπλέον μαύρα, έχοντας και κατ’ οίκον οργανωμένα μαγαζιά.  Τέλος η Ελλάδα ξεπουλιέται σε χέρια ξένα γιατί ένας μετανάστης αγοράζει ένα σπίτι 40.000€ ενώ ο Έλληνας ήθελε 60.000€ με το πόθεν έσχες.

Περιμένω μια απάντηση. Κι αν θέλετε την απάντηση τη δίνετε και αυτοπροσώπως.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΩΣΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙ 8ετίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ,

ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΡΑΒΕΙΟ MASTER  ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ