Σαββατοκύριακo
20-21  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5053RSS FEED
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ«Απειλή για την ανάπτυξη η κλιματική αλλαγή»
25/04/2015

Περισσότερες προσπάθειες από τις παγκόσμιες κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή ζήτησε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ως «θεμελιώδη απειλή» για την ανάπτυξη.

Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις πως πρέπει «να δράσουν τώρα» ώστε να περιορίσουν την παγκόσμια υπερθέρμανση και να χρηματοδοτήσουν πολιτικές που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη, διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι "καταστροφικές".

Ο Κιμ, στα πλαίσια περιβαλλοντικού συνεδρίου στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποίησε για τους κινδύνους στην Ασία και την ευπάθεια των μεγάλων πόλεων, που βρίσκονται στην περιοχή.

«Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας κατά 15 εκατοστά σε συνδυασμό με πιο έντονους κυκλώνες στην περιοχή απειλούν να πλημμυρίσουν μεγάλο μέρος της Μπανγκόκ τη δεκαετία του 2030», πρόσθεσε ο Κιμ, επικαλούμενος σχετική έρευνα από το Ινστιτούτο του Πότσνταμ.

Ο Κιμ ανακοίνωσε πως η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζεται με την Κίνα, η οποία έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και με κυβερνήσεις αναπτυσσόμενων χωρών, με αντικείμενο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Πρέπει να επιλέξουμε να χτίσουμε έξυπνες πόλεις που απαιτούν ισχυρά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, και να προωθήσουμε τη χρήση ενεργειακών πηγών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», κατέληξε ο Κιμ.