Πέμπτη
24 Ιανουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3049RSS FEED
Η διατήρηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, βλάπτει σοβαρά τη χώρα
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

      Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία αποδρομής, την οποία δεν μπορεί να σταματήσει ότι και αν εφεύρει το Μαξίμου.

       Είναι προφανές, ότι τίποτα από όσα σχεδίασε το επικοινωνιακό επιτελείο δεν  αποδίδει τα οφέλη που προσδοκούσε.

       Και όταν σε μια κυβέρνηση τίποτα δεν βγαίνει, είναι σίγουρο ότι πλησιάζει το πολιτικό της τέλος και η εκλογική της ήττα.

       Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, είναι δεδομένο ότι θα συνδεθεί και με νέες επώδυνες εξελίξεις και μέτρα για τη χώρα και τους πολίτες.

       Στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης, όσο και να προσπαθήσει κανείς δεν θα ανακαλύψει τίποτα που να άλλαξε τα πράγματα προς το καλύτερο, δεν μπορεί να βρει τίποτα θετικό που να  φέρνει τη σφραγίδα της Αριστεράς.

       Αντίθετα, επιβάρυνε τη χώρα με πολλές δεκάδες αχρείαστα δισεκατομμύρια, ανέκοψε την ανάπτυξη, έφερε τον αφελληνισμό και την απομείωση της αξίας των Τραπεζών, καθώς και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

       Καθημερινά η κυβερνητική πλειοψηφία μετράει άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες ήττες, είτε σε επίπεδο ουσίας είτε σε επίπεδο επικοινωνίας.

       Ήττες που έχουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο,  δηλαδή η μια διαδέχεται την άλλη.

       Ο δρόμος αυτός συνήθως έχει ως  κατάληξη την ήττα στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

       Το ζητούμενο όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί  στην αντιπολίτευση, αποδυναμωμένος πολιτικά και απονομιμοποιημένος  ιδεολογικά.

       Για το Μαξίμου πλέον, το θέμα δεν είναι να εμποδίσει τη νίκη της ΝΔ, αλλά να παρεμποδίσει την αυτοδυναμία της και τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

       Διότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εκτός από τη διψήφια διαφορά που καταγράφεται μεταξύ των δύο κομμάτων, στη λεγόμενη παράσταση νίκης που είναι το καθοριστικό στοιχείο επικράτησης ενός κόμματος, η πρωτοπορία της ΝΔ είναι συντριπτική και σαφώς μη αναστρέψιμη.

       Από την άλλη η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση, δεν θα είναι εύκολο. Δεν θα είναι εύκολη η διακυβέρνηση, ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι να κατηγορεί την επόμενη κυβέρνηση για  μέτρα που από τώρα έχει συμφωνήσει και υπογράψει με τους δανειστές.

      Επίσης γνωρίζει ότι κάθε μέρα που περνά, ο κίνδυνος για ένα ενδεχόμενο ατυχήματος στα εθνικά μας θέματα, μεγαλώνει.

       Γι’ αυτό η ΝΔ έχει καταρτήσει κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

       Ένα πρόγραμμα σύγχρονο και αξιόπιστο, το οποίο θα δίνει πραγματικές λύσεις στα  προβλήματα των πολιτών.

       Πραγματικές λύσεις σε κάθε πτυχή της ατζέντας, από την οικονομία έως την καθημερινότητα, για να περάσει επιτέλους η Ελλάδα από τη μιζέρια και τη στασιμότητα, στην Ελλάδα της ανάπτυξης και ευκαιριών για όλους.

       Στόχοι εφικτοί, χωρίς υπερβολές που καλλιεργούν φρούδες ελπίδες και απογοητεύσεις.

       Η ΝΔ έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, των δυνάμεών της, αλλά και των αντοχών των πολιτών. Δεν υπόσχεται τίποτα απραγματοποίητο.  Δεν δημιουργεί κανένα κλίμα παροχών και θεαματικών εξαγγελιών.

       Όταν ένα κόμμα δεν δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, δεν δημιουργεί και μεγάλες  απογοητεύσεις.

       Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει  κάθε λαϊκή νομιμοποίηση, εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

       Έχει καταστεί  απολύτως σαφές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποιεί την κυβερνητική εξουσία για το καλό της χώρας και των πολιτών, αλλά  για να χτίσει ένα ιδιότυπο καθεστώς και να ελέγξει την οικονομία, την ενημέρωση και τους θεσμούς.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.