Πέμπτη
18 Οκτωβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2950RSS FEED
This is propaganda…
Γράφει ο
Γιάννης Σγουρός

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τη διαδικτυακή εκστρατεία που ξεκινά υπό τον τίτλο «This_is_not_fake_news» με την οποία θα προβάλλει τα έργα που υλοποιούνται, ξεκινώντας από αυτό της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που η αυτονόητη άσκηση της υπερέχουσας αναπτυξιακής αρμοδιότητας της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όχημα αυτοπροβολής της επικεφαλής της, Ρένας Δούρου, ενόσω η Περιφέρεια Αττικής είναι ουραγός στην απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ.

Το πλέον οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η προπαγάνδα ξεκινά με το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, έργο το οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας καπηλεύεται παίζοντας με τη νοημοσύνη των πολιτών αφού : α) τα χρήματα τα βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη θητεία, β)  τη μελέτη τη βρήκε έτοιμη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γ) η παράταξή της - προεξάρχοντος του επισπεύδοντος αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα - το είχε καταψηφίσει και με τα δύο χέρια (Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αρ. 103/2014) εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της.

Τα λόγια πλέον περισσεύουν…


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης