Παρασκευή
22 Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3078RSS FEED
Ο αγώνας δεν τελειώνει με τα Συλλαλητήρια
Γράφει ο
Νίκος Λυγερός

Τα ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι η αρχή του αγώνα του Ελληνισμού για το όνομα της Μακεδονίας. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε στον κάθε πολιτικό όποιος και να είναι να μη σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού. Διότι πολύ απλά κανένας δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί τέτοιο ιστορικό θέμα.

Ο ελληνικός λαός είπε με ξεκάθαρο τρόπο τι θέλει να δει από τους πολιτικούς. Όλα τα άλλα είναι απλώς διπλωματικά κόλπα. Κανένας πια δεν πιστεύει ότι δεν τρέχει τίποτα. Αντιθέτως βλέπουμε τα πράγματα όλο και πιο ξεκάθαρα.

Τα Σκόπια λένε ότι δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, ενώ οι διπλωμάτες μάς έλεγαν ότι ήταν στο πλαίσιο της συζήτησης. Μιλούν όμως για αποδοχή του γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ παλιά έλεγαν ότι δεν θέλουν ν' αλλάξουν τίποτα.

Στην πραγματικότητα και τα Σκόπια έχουν επηρεαστεί από τα δύο Συλλαλητήρια. Κι επειδή θα γίνουν και άλλα σε άλλες χώρες για συμπαράσταση, ξέρουν ότι το Σκοπιανό δεν πρόκειται να ηρεμήσει από μόνο του.

Μάλιστα επειδή και οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στις αυθαίρετες διαπραγματεύσεις, βλέπουμε ότι και οι κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν διαφορετικά για το όλο θέμα. Και όσο πιο γρήγορα καταλάβουν το πολιτικό κόστος τόσο πιο γρήγορα θα σώσουν τη θέση τους, πηγαίνοντας επιτέλους και αυθόρμητα με τη βούληση του ελληνικού λαού που δεν αποδέχεται το απαράδεκτο για την ιστορία.

 

http://www.lygeros.org/articles.php?n=37295&l=gr