Παρασκευή
19 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3225RSS FEED
Νέο-ΔιχαSμOS; Τραγωδία χωρίς κάθαρση;
Γράφει ο
Παναγιώτης Καραφωτιάς

       Μετά τις πρόσφατες εφιαλτικές εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό κ.λπ., που αποτελούν κάκιστο οιωνό για την Ελλάδα, αλλά και την ειρήνη στα Βαλκάνια, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να παγιδευτεί και αυτοπαγιδευτεί ξανά σε ένα νέο διχασμό, με τη συνέργεια «φίλων» και «συμμάχων», στα πρότυπα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εμφύλιου, καθώς και ενός πρωτότυπου σύγχρονου ποικιλόστροφου εσωτερικού «φασισμού» που αγνοεί τη λαϊκή βούληση και επιβάλλει καθεστώς με στοιχεία ολοκληρωτισμού για να ικανοποιήσει ύποπτα ξένα συμφέροντα; Ή μήπως ισχύει ο όρος στην ψυχολογία “folie a million” (η τρέλα εκατομμυρίων) ή ακόμη η απίθανη είδηση ότι «μας βομβαρδίζουν με χημικά αδράνειας» επειδή σημειώνεται απαράδεκτη αδιαφορία και συμβιβασμός, που διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα σε πολιτικούς φορείς, MME και ΜΚΟς, που όφειλαν να είναι σε  συνεχή εγρήγορση και κινητοποίηση για τα εθνικά θέματα. “H, τέλος, το κλίμα φόβου και στυγνού ανταγωνισμού που αναγκάζει άτομα να κρύβονται στο «καβούκι» τους και καταλήγουν στο τραγικό σημείο, σύμφωνα με τη λαϊκή έκφραση, «όπου τρώει το σκυλί γαυγίζει»;

      Δηλαδή, κατάντησαν πολλοί, εξαιτίας της οικονομικής κ.λπ. κρίσης και της διαχρονικής και διάχυτης διαφθοράς, για την οποίαν ευθύνονται-κύρια-πολιτικές κ.λπ. ηγεσίες και συντεχνιακά εξουσιομανή και κερδοσκοπικά κυκλώματα (οι κατά το Δημοσθένη «παραξίαν ευτυχούντες»), να συμβιβάζονται και να εξαγοράζουν την πατριωτική τους συνείδηση με κάποια υλικά κ.ά. ανταλλάγματα; Αν ίσχυε για φτωχούς και αμόρφωτους μεροκαματιάρηδες, ίσως να χρειαζόταν κάποια επιείκεια, αλλά για διανοούμενους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς  λογοτέχνες κ.ά. πρόκειται περί τραγωδίας.

      Μολονότι διακεκριμένοι και αντικειμενικοί εμπειρογνώμονες έχουν αναλύσει όλες τις πτυχές του προβλήματος, που είναι λίαν αρνητικές για την Ελλάδα, και έχουν αποδείξει με ατράνταχτα επιχειρήματα την απάτη των Σκοπίων και των συνεργών τους όσον αφορά το όνομα κ.λπ., προφανώς ισχύει για κάποιους το «ου με πείσεις καν με πείσεις» ‘Η, μήπως ισχύει το περιβόητο του τύραννου Περίανδρου «κολούειν τα υπερέχοντα» (σκοτώστε τα υπερέχοντα) που αποτελεί τραγικό-διαχρονικά- χαρακτηριστικό εξουσιομανών; Αυτό, βέβαια, οφείλεται στην έλλειψη σωστής παιδείας που να προάγει-βασικά-την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί, οι Έλληνες, λόγω ένδοξης ιστορίας κ.λπ., αντιδρούν  άκριτα, παρορμητικά όταν αδικούνται ή αισθάνονται ότι αδικούνται χάνοντας την αίσθηση του μέτρου. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, πρόκειται περί καίριου εθνικού ζητήματος, οπόταν απαιτείται υπέρβαση, πρώτιστα από τους πολιτικούς κ.ά. ηγέτες!

       Στη δραματική αυτή συγκυρία, που παραπέμπει σε εποχές εθνικής παρακμής, με κύρια ευθύνη των κυβερνώντων, εκείνο που προέχει και θα παίξει καταλυτικό και σωτήριο ρόλο, είναι οι πολιτικοί ηγέτες, που πραγματικά αγαπάνε την Πατρίδα και το έχουν εμπράκτως αποδείξει, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων (έπρεπε να είχε ήδη γίνει, αλλά δεν είναι ποτέ αργά) να συνειδητοποιήσουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (όπως σοφά έπραξε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο σχετικά με το σαθρό και εκβιαστικό «Σχέδιο Αναν»- κι αν αμφιβάλλουν ας οργανώσουν δημοψήφισμα), να απαλλαγούν από «εθνομηδενιστές», καιροσκόπους, όργανα ανθελληνικών κυκλωμάτων κ.ά., και να υιοθετήσουν συλλογικά, μαζί με την Ομογένεια, μια ενιαία εθνική στρατηγική γραμμή που να πείσει τους συμμάχους και εταίρους να μην επιμείνουν στην ανορθόδοξη, αντι-δημοκρατική και ανθελληνική γραμμή να δημιουργήσουν κράτος (εθνολογικά συνονθύλευμα) δίπλα στην ελληνική Μακεδονία με παρόμοιο όνομα, γιατί μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή και τους ίδιους.   

       Και επίσης να πείσουν τα ίδια τα Σκόπια για δικό τους πραγματικό  όφελος να μην επιμένουν στο όνομα «Μακεδονία». Μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με άλλο όνομα. Αν, όμως, παρ’ ελπίδα, οι σύμμαχοι και εταίροι-στην πλειοψηφία τους- δεν συμφωνούν και δεν σέβονται τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, τότε-αλίμονο-ας το πάρουμε απόφαση ότι ο εχθρός βρίσκεται εντός των  τειχών και είναι πιο επικίνδυνος γιατί είναι με τη μάσκα του «φίλου» και «συμμάχου» οπόταν αρχίζουν νέες εθνικές περιπέτειες.   

      Όμως, γιατί αυτός ο στυγνός εκβιασμός και η ταπείνωση της Ελλάδας, κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ, που ορισμένοι ηγέτες τους  παίζουν τον φρικτό ρόλο της Κίρκης, του Μινώταυρου και της Λερναίας Υδρας σε βάρος της Ελλάδας;  “Qvid prodest? (Ποιον συμφέρει;) Ασφαλώς όχι τους λαούς και την ειρήνη, αλλά τους ποικίλους κερδοσκόπους. Μήπως κάποιοι, επιχειρώντας να «περικυκλώσουν» και να απομονώσουν τη Ρωσία, όχι πλέον την κομμουνιστική αλλά καπιταλιστική (τραγική ειρωνεία, ο Στάλιν είχε επινοήσει, τη δεκαετία του 40, τη «Θεωρία της Περικύκλωσης”-Theory of the Encirclement σαν πρόσχημα για να «αμυνθεί» επιθετικά ενάντια στην καπιταλιστική Δύση), προσπαθούν να μεταδώσουν την ψευδαίσθηση ότι με το «διαίρει και  βασίλευε» στην «πυριτιδαποθήκη» τα Βαλκάνια, θα πετύχουν τον αμφιλεγόμενο στόχο τους, προδίδοντας, όμως, την πιο πιστή σύμμαχο και φίλη, για να εξυπηρετήσουν ύποπτα οργανωμένα συμφέροντα, συνάμα αναβαθμίζοντας, σε βάρος της, κρατίδια αμφιβόλου εμπιστοσύνης των οποίων το παρελθόν αποδεικνύει την αφερεγγυότητά τους; Ή, ενδεχομένως να επιχειρήσουν πάλι τη δημιουργία «μουσουλμανικού τόξου», που απέτυχε στο παρελθόν, για να δελεάσουν και την απρόβλεπτη, νέο-ιμπεριαλιστική Τουρκία που τους εξυπηρετεί στο  βρώμικο «παιχνίδι» εμπορίας όπλων κ.λπ. τομέων κερδοσκοπίας; 

         Οσο για κάποιους αδίστακτους «φίλους» και «συμμάχους», θα ήταν ευχής έργο να μελετήσουν τι είπε ο αείμνηστος σπουδαίος Αμερικανός Πρόεδρος (αγνός Φιλέλληνας!) ΤHOMAS JEFFERSON για την Πατρίδα του, και είναι χαραγμένο στο Μνημείο του στην Ουάσιγκτον! Αλλά, οι ηγεσίες τους «περί πολλά τυρβάζουν και μεριμνούν» αδιαφορώντας για το πραγματικό συμφέρον του λαού τους! Επίσης, σχετικά με την «αισιοδοξία» κάποιων για τη μελλοντικά «ευμενή» για την Ελλάδα εξέλιξη του ζητήματος, ας αναρωτηθούν τι απέγινε η Βόρειος Ήπειρος, η Κύπρος, τα Ιμια κ.λπ., συν την οικονομική και κοινωνική «υποδούλωση» της χώρας. Δυστυχώς, στο σημερινό παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ανθρωπορυχείο, και σε ορισμένες περιπτώσεις ηθικά «χαμαιτυπείο», όλα παίζονται. Και αλίμονο στους διχασμένους και αδύναμους λαούς.

        Τέλος, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, μια ακόμη τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι σε όλον αυτόν τον πολιτικό κ.λπ. τραγέλαφο απουσιάζει ο ΟΗΕ του οποίου ο Χάρτης παραβιάζεται από τις τρεις πρωταγωνιστικές Δυνάμεις στην περιοχή, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία με τις συνεχείς (ξενοκίνητες για τις δυο τελευταίες) επεκτατικές τους ενέργειες που αποτελούν απειλή εναντίον της διεθνούς ειρήνης. Σημειωτέον, όσον αφορά  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του Χάρτη του ΟΗΕ για την προάσπιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας (sic)!