Πέμπτη
24 Ιανουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3049RSS FEED
Ψίχουλα και στάχτη στα μάτια
Γράφει ο
Βασίλης Α. Υψηλάντης

Το έργο που στήθηκε  στο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα παραπέμπει στο θεατρικό έργο «Ψέμα στο ψέμα».

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, μετά το τραγικό 2015, τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας  παρέδωσε ο ίδιος και η κυβέρνηση του, σε συμφωνία με τους δανειστές,  με το 3ο δικό του και πιο σκληρό μνημόνιο που βίωσε μέχρι σήμερα η χώρα!

Παρ’ όλα αυτά είχε το πολιτικό θράσος ο κ. Τσίπρας να πει στη Ρόδο ότι «... την ιδέα όμως τους την έδωσαν κάποιοι από τη χώρα...σας θυμίζω ότι ήταν μια από τις βασικές δεσμεύσεις των μέιλ Χαρδούβελη το περιβόητο η αύξηση του ΦΠΑ στο Ν. Αιγαίο.». 

Πουθενά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μέιλ Χαρδούβελη.   Για να συνεννοούμαστε και να μην ξεχνάμε τα βασικά, κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά στην εξαγγελία, περί εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου στα νησιά μας, η επιφυλακτικότητα που υπάρχει είναι γιατί γνωρίζουμε τον νέο εμπαιγμό. Αυτό που επιχειρείται δεν είναι το μεταφορικό ισοδύναμό όπως εφαρμόστηκε σε άλλα ευρωπαϊκά νησιά εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό που επαγγέλλονται είναι ψίχουλα και στάχτη στα μάτια για τη φορολογική και αναπτυξιακή ισοπέδωση που εφήρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ στα νησιά μας.   

Συνεχίσετε με αναπτυξιακά συνέδρια, παχιά λόγια και αναλήθειες το καταστροφικό σας έργο…

Με τον τρόπο όμως αυτό ούτε τη εικόνα της χώρας φτιάχνετε, ούτε μπορείτε να διασωθείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που, όποτε και αν έλθει,  θα είναι για το ΣΥΡΙΖΑ αμείλικτη.