Σαββατοκύριακo
23-24  Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3079RSS FEED
ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣΦ. Γεννηματά: Διεκδικούμε νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
14/02/2018

Σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας για την ψηφιακή εποχή στις τράπεζες, παραβρέθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ως προοδευτική δύναμη διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, για την πρόσβαση όλων στη γνώση και σε νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, την στρατηγική υιοθέτηση ανοιχτών τεχνολογιών, αλλά με την αποφυγή μετατροπής του ανθρώπου σε «εξαρτημένο τεχνολογικό εργαλείο», σημείωσε κατά την ομιλία της η κυρία Γεννηματά.

Όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «θέλουμε η ψηφιακή εποχή να μην οδηγήσει σε διεύρυνση των ανισοτήτων, αλλά να αξιοποιηθεί για περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη και περισσότερη απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι «χρειαζόμαστε επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην μεταποίηση και στις τεχνολογίες. Και αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται εργαζόμενους υψηλών προσόντων και εμπειρίας. Και φυσικά υψηλότερων αμοιβών - ζήτημα που θα αποτελέσει τη λύση για να σταματήσει το brain drain που υπονομεύει το μέλλον της χώρας» ανέφερε, ενώ κατέστησε σαφές ότι το νέο μοντέλο παραγωγής απαιτεί βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. «Δεν πρέπει να τις θεωρήσουμε ως πρόβλημα, ως εξαναγκασμό» τόνισε η κ. Γεννηματά, «αλλά ως δικές μας προτεραιότητες και επιλογές».