Παρασκευή
19 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3225RSS FEED
Ή ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΦ. Γεννηματά: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής
11/02/2019

Περιοδεία σε Βόλο και Καρδίτσα πραγματοποίησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στέλνοντας το μήνυμα ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ επεσήμανε ότι τα επιμέρους πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά.

«Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο πρέπει να πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε, απευθυνόμενη στα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα δυναμώνουμε. Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέφερε ότι με μόλις μια κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές. «Η πρώτη με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης».

Και συνέχισε: «Η δεύτερη καθώς αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα».

«Με την τρίτη προκάλεσε πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι "πρόθυμοι' που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Βουλευτές "ενοικιάζονται" από το ένα κόμμα στο άλλο» τόνισε.

Στοχοποιώντας τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «ο κ.Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής». «Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός. Αρχιτέκτονας αυτής της παρακμιακής κατάστασης είναι ο πρωθυπουργός. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο».