Σαββατοκύριακo
20-21  Ιούλιος 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3226RSS FEED
Τρεις δεσμεύσεις Μητσοτάκης για την ΜακεδονίαΑντιπαράθεση και πόλωση στο πολιτικό σκηνικό
12/02/2019

Η σκληρή αντιπαράθεση συνεχίζεται ανάμεσα στα κόμματα της Βουλής, με το κέντρο της σύγκρουσης να βρίσκεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό σκηνικό συντηρεί και φουντώνει κάθε ημέρα και περισσότερο τα σενάρια για βουλευτικές εκλογές τον Μάιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Αυτό εκτίμησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Μακεδονία, ενώ επισκεπτόμενος τη Σιάτιστα εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιηγήθηκε στον ιστορικό λόφο «Καπιτσίνη», όπου έλαβε χώρα η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Κοζάνη, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να δώσει “λύση” στο ζήτημα αυτό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει και δεν ξέρω ο ίδιος πως πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία τέτοια πρωτοβουλία. Η αλήθεια όμως, είναι δυστυχώς πολύ σκληρή για τη χώρα μας».

«Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον όψιμο τώρα “μακεδονομάχο”, ο οποίος ξέχασε να μας πει, όμως, ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει και δεν το έκανε.

»Και είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έδωσε στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Το πρώτο, το οποίο θα κάνω, είναι ότι ως επόμενος Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο -συνέχισε- είναι ότι «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».

Και πρόσθεσε: «Το τρίτο που θα κάνω, είναι ότι θα εκπονήσουμε ως Νέα Δημοκρατία ένα συγκροτημένο τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία. Εάν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν πάντα ένα τέτοιο σχέδιο, σήμερα, μετά από αυτή τη συμφωνία ,το χρειάζεται δύο φορές».