Τρίτη
11 Αυγούστου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3614RSS FEED
8 λόγοι για τους οποίους πεινάτε συνέχεια
07/08/2019

 

 

Είναι γεγονός ότι το φθινόπωρο πεινάτε περισσότερο, επειδή η θερμοκρασία μειώνεται και η όρεξη για φαγητό μεγαλώνει.

 

Ωστόσο, και τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή προσπαθείτε να προσέξετε τη διατροφή σας λόγω παραλίας, έχετε περισσότερες λιγούρες και πεινάτε αρκετά συχνά.

 

Η στέρηση φέρνει πείνα, λένε οι ειδικοί και όταν κάνετε δίαιτα είναι αλήθεια ότι σκέφτεστε περισσότερο το φαγητό.

 

Συμβαίνει όμως συχνά, να πεινάτε πάλι παρόλο που έχουν περάσει μόλις δύο ώρες από το τελευταίο σας γεύμα.

 

Έχει τύχει να έχετε φάει πρωινό πριν πάτε στο γραφείο και ενώ το ρολόι δεν έχει δείξει ακόμα 12, λιγουρευόσατε το περιεχόμενο του τάπερ σας.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πείνα είναι ένα αρκετά ενοχλητικό αίσθημα που απασχολεί τους πάντες και επηρεάζει την καθημερινότητα όλων. Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, δεν έχετε ενέργεια και σίγουρα έχετε εκνευρισμό.

 

Όταν πεινάτε συνέχεια, τσιμπολογάτε περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά το βάρος σας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

 

Αν πιάνετε συνεχώς τον εαυτό σου να πεινάει και να λιγουρεύεται κάτι αλμυρό ή γλυκό, τότε μάλλον πρέπει να διαβάσετε τους παρακάτω 8 λόγους:

 

Έχετε άγχος και στρες

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που σε στρεσογόνες περιόδους τρώνε παραπάνω. Αυτό αναφέρεται ως «συναισθηματική διατροφή», δηλαδή ξεσπούν στο φαγητό για να νιώσουν καλύτερα.

 

Τα κυρίως γεύματα σας δεν είναι επαρκή

Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων, είτε διατροφές που δεν περιλαμβάνουν λαχανικά και πρωτεΐνη, μπορεί να δημιουργήσουν ένα συνεχές αίσθημα πείνας και κενού.

 

Δεν πεινάτε, διψάτε

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό έχετε την αίσθηση ότι πεινάτε. Η αφυδάτωση πολλές φορές παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο σαν πείνα.

 

Είστε κουρασμένοι

Κοιμάστε καλά; Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του οργανισμού. Όποιος δεν κοιμάται καλά την προηγούμενη μέρα έχει τάση να τρώει περισσότερο και να αναζητά τροφές που έχουν πολλές θερμίδες. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο περισσότερο νιώθετε ότι πεινάτε.

 

Τρώτε βιαστικά

Μήπως τρώτε πολύ βιαστικά και δεν αφήνετε τον εαυτό σας να απολαύσει το γεύμα του; Πάρτε το χρόνο σας, κάθιστε κάτω και μασήστε αργά κάθε μπουκιά, ώστε να δώσετε χρόνο στον εγκέφαλό σας χρόνο να στείλει μήνυμα στο σώμα ότι είναι γεμάτο.

 

Δεν φάγατε πρωινό

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές αλλά ο καφές το πρωί δεν είναι πρωινό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μην το παραλείπετε επειδή δεν έχετε χρόνο.

 

Τρώτε επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές επειδή περιέχουν ζάχαρη αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό οδηγεί σε αύξηση της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της εντείνει την αποθήκευση λίπους και αυξάνει την όρεξη.

 

Βομβαρδίζεστε από food porn

Με τις εικόνες των τροφίμων να περνούν από μπροστά σου 24 ώρες το 24ωρο δεν αποτελεί έκπληξη που λαχταράτε συνεχώς να φάτε κάτι από αυτό που βλέπετε.

 

Πηγή: bovary.gr

 

https://www.omorfizoi.gr/8-logoi-gia-toys-opoioys-peinate-synecheia/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE&utm_campaign=20190726_m152894287_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE&utm_term=8+_CE_BB_CF_8C_CE_B3_CE_BF_CE_B9+_CE_B3_CE_B9_CE_B1+_CF_84_CE_BF_CF_85_CF_82+_CE_BF_CF_80_CE_BF_CE_A