Πέμπτη
27 Ιουνίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3203RSS FEED
Μια ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ – Και ο σχολιασμός της “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ”
12/10/2018

Όπως οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας υποδεικνύουν, δημοσιεύουμε το πλήρες περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Την ανακοίνωση σχολιάζει η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” στη συνέχεια του κειμένου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε πείσμα των κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση καταστροφολογούντων και αερολογούντων, τα έργα ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, δεν είναι πλέον ούτε λόγια ούτε μακέτες. Ο τόπος μας  επί δεκαετίες αδικήθηκε και αγνοήθηκε, στερούμενος τις υποδομές που χρειαζόταν για να βελτιωθεί η ασφάλεια και η καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών, για να στηριχθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω η οικονομία του νησιού.

Η αδικία αυτή πλέον αποκαθίσταται με σοβαρότητα, προγραμματισμό, βήμα προς βήμα με διαφάνεια και νομιμότητα. Υπεγράφη ήδη από τον Υπουργό Υποδομών και μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη η σχετική απόφαση αναφορικά με τις διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα;

1 ) Η έγκριση δέσμευσης ποσού 744.000,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και διάθεσης ισόποσης πίστωσης σε βάρος του εναρίθμου έργου 2017ΣΕ07100013 της ΣΑΕ 071 για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών στη διενέργεια δημοσίων διεθνών διαγωνισμών ανάθεσης συμβάσεων για τα έργα:

(Α) Μελέτη-κατασκευή χρηματοδότηση- λειτουργία- συντήρηση- εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά- Ηράκλειο.

(Β) Μελέτη-κατασκευή χρηματοδότηση- λειτουργία και συντήρηση τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος- Νεάπολη με ΣΔΙΤ.

2) Η επιλογή ανοιχτής διαδικασίας δημοπράτησης σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά μόνο βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4412/2016 μέσω ΕΣΗΔΗΣ.

3) Η έγκριση τεύχους διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης  παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου.

4) Η ανάθεση της προετοιμασίας και διεξαγωγής του διαγωνισμού στη Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης.

Οι Κρητικοί γνωρίζουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για τη στασιμότητα των αναγκαίων έργων για το νησί μας, ποιοι άφησαν τον τόπο μας εκτός των μεγάλων υποδομών.

Ο λαός μας δεν ξεγελιέται. Ξέρει καλά ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματα της χώρας μας.

Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη.

 

Ηράκλειο, 4/10/2018

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ”

Αυτά για τα οποία κόπτεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή γραφειοκρατική διεκπεραίωση της συνέχειας που η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σε δρομολογημένα έργα.

Δεν θέλουμε να πούμε πως είμασταν ικανοποιημένοι από την πορεία εκτέλεσης των έργων που έχει ανάγκη η Κρήτη, από τις προ του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις.

Όμως, η πονεμένη ιστορία του ΒΟΑΚ, και όσα η σημερινή κυβέρνηση μας λέει ότι προωθεί, με το “σπάσιμο” του ΒΟΑΚ, με την αφαίρεση τμημάτων του που είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών, και με την αλαζονικη συμπεριφορά που αποδεικνύει ο επιχειρούμενος απόλυτος μηδενισμός του έργου των προκατόχων του, βρίσκουν αντίθετη την κοινή γνώμη, που δεν εξετάζει τόσο το ποιός έκανε τί, πότε και πώς, αλλά κυρίως την ενδιαφέρει το τελικό, συνολικό αποτέλεσμα.

Και κάτι, ακόμα πιο σημαντικό:

Διαφημίζει σήμερα στη διαπασών το “έργο” του ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιάστηκε από άλλους και εκτελέστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από άλλους, χωρίς να είναι σε θέση να παρουσιάσει ούτε μια πρόταση δική του. Όχι μόνο για τον ΒΟΑΚ, αλλά για όλες τις μεγάλες ανάγκες της Κρήτης. Απλούστατα, επειδή δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει το παραμικρό. Απλώς κινείται πάνω στα βήματα που χάραξαν οι προηγούμενοι απ’ αυτόν, και τα οποία με περίσσιο θράσος οικειοποιείται…

 

https://neadrasis.gr/ellada/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/