Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SAFETY SHIELDΚορυφαία βράβευση του νέου Nissan NOTE
28/12/2013

Το έξυπνο οικογενειακό της Nissan, έλαβε τη διάκριση «SAFETYBEST 2013», στα ετήσια βραβεία του πανευρωπαϊκού θεσμού AUTOBEST.

Το βραβείο «SAFETYBEST 2013», το οποίο αναγνωρίζει την υπεροχή των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας, δόθηκε στη Nissan για το καινοτόμο σύστημα Safety Shield, που έκανε πρόσφατα το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο με το νέο Nissan NOTE.

Αποτελούμενο από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως, η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System), το Nissan Safety Shield προσφέρει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης στον οδηγό του.

Αναλυτικά τα συστήματα του Nissan Safety Shield περιλαμβάνουν:

Blind Spot Warning: Αν ένα όχημα ανιχνευτεί στο «νεκρό σημείο» στο πίσω μέρος του νέου Nissan NOTE, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον καθρέπτη προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.

Lane Departure Warning: Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα , ενημερώνει τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.

Moving Object Detection System: Αυτό το σύστημα δίνει ένα ηχητικό και οπτικό “συναγερμό” αν κάποιος ή κάτι κινείται πίσω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσκεται στο πίσω μέρος του νέου Nissan NOTE. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται στην 5,8΄΄ οθόνη του Nissan Connect.

Το άγρυπνο “μάτι” του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, διακριτικά τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου Nissan NOTE. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan : εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Nissan NOTE.

Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό του νέου Nissan NOTE την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που κάνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, παιχνιδάκι. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.