Τετάρτη
5 Αυγούστου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3608RSS FEED
Το Μήνυμα της Μαρίας Συλαϊδή ΚΑΡΚΙΝΟΣ; ΕΕΕ, Και!... Πρέπει να αφυπνίσει την Ελληνική Κοινωνία
Γράφει ο
Γιώργης Τάκη Δόξας

Με την Ευλογία του Θεού, την Φροντίδα των άξιων Γιατρών, την Συμπαράσταση εκατοντάδων Φίλων, την Αγάπη της Οικογένειάς μου μέχρι σήμερα είμαι ο Νικητής στον σκληρό πόλεμο με το αδηφάγο «θεριό» - τον ΚΑΡΚΙΝΟ. Και για κάτι ακόμη παραμένω Νικητής: έψαξα βαθειά μέσα μου κι’ ανακάλυψα (άγνωστες μέχρι τότε) Ψυχικές Δυνάμεις και τις χρησιμοποίησα ως αμυντικό και κυρίως επιθετικό όπλο. Και πάνω απ’ όλα στη διαδρομή από το 2016 μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑ (ή υπολόγισα) ΟΤΙ ΤΟ «ΘΕΡΙΟ» (ή Κακό Σπυρί ή Καρκίνος) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ (ένα ακόμη) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ.

Αυτό – κατά την προσωπική μου γνώμη – αποτελεί την δυναμική, αφετηρία της Ελληνικής Κοινωνίας, για να αναθεωρήσει στάση αξιολόγησης και αντιμετώπισης του ΚΑΡΚΙΝΟΥ, μια κι’ αυτό (ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ) αποτελεί τον χείριστο σύμβουλο στην όλη διαδικασία (Ιατρική – Κοινωνική – Οικογενειακή – Προσωπική) για την αντιμετώπιση του ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ· ΦΟΒΑΜΑΙ· ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ· ΜΕΙΟΝΕΚΤΩ· ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ· ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΜΑΙ· ΣΚΟΤΑΔΙ.

Πρέπει να γίνει γνωστό (κατανοητό και αποδεκτό) ότι Σήμερα σε κάθε Ελληνική Οικογένεια υπήρξε και υπάρχει (σε οποιαδήποτε μορφή) πρόβλημα ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Δυστυχώς, όπως τονίζει η Διεθνής και η Ελληνική Ιατρική Κοινότητα, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ «λειτουργεί» πλέον ως η καθημερινή γρίπη. Σίγουρα η Ιατρική Επιστήμη (θέλω να πιστεύω) εργάζεται υπεύθυνα για την αντιμετώπιση και «λύτρωση» των Ασθενών από την επιθετικότητα του «ΘΕΡΙΟΥ», ως και οι (ανά την Ελλάδα) Συλλογικές Δράσεις για Εθελοντική προσφορά.

Προσωπικά (μια και υπήρξα Θύμα και τελικά Νικητής) στέκομαι με σεβασμό και απόλυτη στήριξη στο ΔΥΝΑΤΟ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ η ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΪΔΗ. Μια νεαρή Ελληνίδα (34 χρονών από τα Λεχαινά της Ηλείας) σπούδασε και εργάστηκε ως Σεφ Μαγειρικής, μέχρι που την συνάντησε στην διαδρομή της ζωής ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Στην μάχη που «δίνει» καθημερινά η ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΪΔΗ, αξιοποιεί το ταλέντο της: γράφει παραμύθια (και για μικρούς και για μεγάλους) και στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της.

Γράφω σήμερα για την ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΪΔΗ με αφορμή την δημόσια κατάθεση της Ψυχής και του προβλήματος με τον ΚΑΡΚΙΝΟ και για την λεβέντικη θέση της: ΚΑΡΚΙΝΟΣ; Εεε, Και!... Μπράβο ΜΑΡΙΑκαι χίλια Μπράβο στους Έλληνες Πολίτες (Γυναίκες και Άντρες) που δημόσια καταθέτουν το μεδούλι της πονεμένης ζωής τους λέγοντας κατάμουτρα στο «ΘΕΡΙΟ»: Ρε, δεν σε Φοβάμαι και δεν Ντρέπομαι να το πω Δημόσια.

Αυτό το ΜΗΝΥΜΑ δεν είναι μόνον η νίκη απέναντι στον ΚΑΡΚΙΝΟ, είναι η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΠΟΥ. Γι’ αυτό από καρδιάς απευθύνομαι στην ΜΑΡΙΑ ΣΥΛΑΪΔΗ: «Εύχομαι (και Ελπίζω) το Μήνυμά σου νάναι ο σπόρος για να ξεπηδήσει ένα ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα πολεμήσει και το «ΘΕΡΙΟ» και το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ».

ΜΑΡΙΑ (και κάθε Μαρία) μπράβο για την Ψυχική λεβεντιά Σας… Κοντά Σας ως απλός (συν) ΕΡΓΑΤΗΣ.