Πέμπτη
4 Ιουνίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3546RSS FEED
Αντί για το σκοπιανό συζητάμε για τον... Πολάκη !!
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι,  το μεγαλύτερο έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειες της οποίας κατά την άποψή μου μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές της Μικρασιατικής καταστροφής.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενα άρθρα μου η συμφωνία αυτή είναι τόσο κακή σε βάρος της Ελλάδος, ώστε με τίποτε δεν μπορεί να βελτιωθεί και πρέπει να καταργηθεί. Πρότεινα επίσης τόσο προς τα κόμματα όσο και με άρθρα μου  ότι,  το κύριο θέμα των προσεχών Ευρωεκλογών πρέπει να είναι η κατάργηση της συμφωνίας αυτής,  ώστε αυτές με την ψήφο του λαού στα κόμματα που θα διακηρύξουν την κατάργησή της, να καταλήξουν σε δημοψήφισμα κατά της συμφωνίας, που το αποτέλεσμά του θα εκφράζει την καθολική αντίρρηση του σε αυτήν.

Δυστυχώς όλα σχεδόν τα κόμματα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τεθεί το θέμα αυτό σε δεύτερη μοίρα και κανένα δεν το προβάλλει ως πρώτο θέμα.

Και για μεν το ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ευνόητο. Για την αντιπολίτευση όμως και

κυρίως για την  αξιωματική αντιπολίτευση, και αυριανή κυβέρνηση, είναι ακατανόητο τη στιγμή αυτή να δημιουργεί θέμα και να στρέφει την προσοχή του κόσμου στον κ.  Πολάκη. Προσφέρει έτσι μία μοναδική ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να επεκτείνει τον αποπροσανατολισμό του κόσμου και σε άλλα θέματα και να ξεχάσει την προδοσία της Μακεδονίας.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία  θέλει την  υποβάθμιση  της συμφωνίας,  γιατί η απαράδεκτη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, από την οποία πηγάζουν τα μεγαλύτερα κακά,  ήταν δική της αρχική πρόταση , και ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς την μετέτρεψε σε πλήρη προδοσία με την παραχώρηση του σκέτου όρου  Μακεδονικός στους σκοπιανούς και τη γλώσσα τους.

Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να ασχολούνται με τα άλλα ανομήματα του  ΣΥΡΙΖΑ, και ως κύριο θέμα των ευρωοεκλογών να ανακηρύξουν το  σκοπιανό, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών, και βάζοντας υποψηφίους ικανούς να καταδείξουν στην Ευρωβουλή το παράνομο και άδικο της συμφωνίας αυτής σε βάρος της Ελλάδας. . Εάν δεν το κάνουν είναι και αυτά συνυπεύθυνα για την εθνική Προδοσία που έγινε με τη συμφωνία αυτή.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ , που κατά τη γνώμη μου είναι ήδη ένα πολιτικό πτώμα, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του, άμεσα μεν με τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίες πρέπει να εστιαστούν στις εθνικές τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, σύντομα δε και στις εθνικές εκλογές στις οποίες θα κριθούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα της κυβέρνησης του.

Για δε τα έργα και το ύφος του κ. Πολάκη, είναι ήδη αρκετά ενημερωμένος ο λαός και οι ψηφοφόροι του,  και ελπίζω ότι θα τον περιποιηθούν καταλλήλως στις εκλογές, εάν τολμήσει να είναι υποψήφιος.