Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ«Παιδιά και Έφηβοι: Προβλήματα Ψυχικής Υγείας»
30/04/2018

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για την ψυχική υγεία  των παιδιών και των εφήβων είναι μεγάλο επειδή η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση  και η αντιμετώπιση των προβλημάτων νωρίς στη ζωή συμβάλλουν στην ανακούφιση του παιδιού, στη βελτίωση της λειτουργικότητας στην ενήλικη ζωή και στην πρόληψη των διαταραχών στις επόμενες γενεές.

Η δεύτερη έκδοση του  βιβλίου «Παιδιά και Έφηβοι: Προβλήματα Ψυχικής Υγείας», αποτελεί μια εισαγωγή στην ψυχιατρική των παιδιών και των εφήβων και απευθύνεται σε σπουδαστές διαφόρων σχολών. Αποτελεί επίσης εύχρηστο οδηγό για την οργάνωση πληροφοριών και δεδομένων ως προς την άσκηση της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων και πολύτιμο βοήθημα για διαφορετικούς επιστήμονες, που επιθυμούν να ενημερωθούν με τρόπο άμεσο, συνοπτικό και περιεκτικό πάνω σε ζητήματα ψυχικής υγείας των νέων ατόμων.

Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να καλύψει όλα όσα αφορούν την ψυχική υγεία νωρίς στη ζωή, αλλά να δώσει, με την παράθεση κλινικών παραδειγμάτων και σε συνδυασμό με τη μελέτη άλλων βιβλίων, τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των πιο συχνών ψυχικών προβλημάτων.

 

 

Η Βάγια Α. Παπαγεωργίου, M.D., Med, Διδάκτωρ του ΑΠΘ, είναι Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Παιδαγωγικού Τμήμα του Πανεπιστημίου του Birmingham και εξειδικεύθηκε στη διαταραχή του αυτιστικού φάσμα­τος και στις αναπτυξιακές διαταραχές στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ στο Πρόγραμμα TEACCH του Πανεπιστημίου του Chapel Hill.