Παρασκευή
26 Απριλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3140RSS FEED
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΦ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ έχει αυτόνομη πορεία
13/07/2018

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Έχω δώσει τον λόγο μου στους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν και με τη ψήφο τους ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι το άθροισμα των κομμάτων που το αποτελούν, ούτε αποτέλεσε μια συνεργασία των επικεφαλής. Είναι Κίνημα γιατί δημιουργήθηκε από τη βάση, από την Παράταξη», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να δυναμώσουμε για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από μια εθνική γραμμή. Δεν έχουμε κανέναν λόγο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα είτε του ενός, είτε του άλλου. Ο ρόλος μας έχει αξία αν είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος».

Παράλληλα υποστήριξε ότι αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει και πως θα προσπαθήσει δύσκολα να βρει την καλύτερη στιγμή για να πάει σε εκλογές . «Το ερώτημα είναι: Πώς η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από αυτή τη συμφωνία και τι την περιμένει. Γιατί καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Υπάρχουν περικοπές σε συντάξεις, σε αφορολόγητο, υπάρχει σκληρότατη επιτροπεία για πολλά χρόνια, υπάρχουν στόχοι για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και βεβαίως η ρύθμιση για το χρέος που «πέτυχαν» είναι πραγματικά αναιμική και διατηρεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά επιμένοντας στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης την επομένη των εκλογών.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ειδικότερα ότι έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της κ. Μέρκελ. «Από εκεί που έλεγε «go back κ. Μέρκελ», σήμερα έγινε Μερκελιστής ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιστάθηκαν, διαπραγματεύτηκαν. Πάρα πολλά από αυτά στα οποία είπε «ναι» ο κ. Τσίπρας τα τελευταία χρόνια ήταν πράγματα που διεκδικούσαν οι δανειστές και στα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν φέρει αντιρρήσεις και δεν τα είχαν περάσει», υποστήριξε.