Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
Αντί να θωρακίσουμε το Αιγαίο, θα εξερευνήσουμε το… Φεγγάρι!!
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

 

Μου προξένησε αλγεινή εντύπωση και κατάπληξη η δήλωση του ανεκδιήγητου υπουργού ψηφιακής πολιτικής ( αλήθεια, τι γνώσεις έχει ο κ. Παππάς από ψηφιακή τεχνολογία;), ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δικό της πρόγραμμα και ρομπότ στην εξερεύνηση της Σελήνης.

Για το σκοπό αυτό θα δαπανηθούν κάποια εκατομμύρια και θα δημιουργηθούν κάποιες υπηρεσίες στις οποίες εκτός από μερικούς ειδικευμένους επιστήμονες, θα βολευθούν προφανώς  και πολλά άσχετα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια, και το έχω τονίσει σε προηγούμενα άρθρα μου, ότι η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα επιστημόνων ανωτάτου επιπέδου, ειδικευμένων στην ψηφιακή τεχνολογία, τα οποία δυστυχώς παρέχουν  τις πολύτιμες γνώσεις τους  σε ξένα κράτη και υπηρεσίες. Έχω επίσης επισημάνει ότι η ευφυία των Ελλήνων επιστημόνων είναι σαφώς ανώτερη των ξένων, και ιδίως των Τούρκων, και εάν θέλουμε να αντισταθμίσουμε την πολεμική υπεροχή της Τουρκίας που στηρίζεται στο πλήθος του πολεμικού υλικού και των στρατιωτών, ο μόνος τρόπος είναι να πρωτοπορήσουμε και να επενδύσουμε στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου, αξιοποιώντας και μετακαλώντας όλους αυτούς τους Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό

Είχα μάλιστα επικαλεστεί και το παράδειγμα του Αρχιμήδη που με τα πρωτοποριακά του κάτοπτρα εξουδετέρωσε τα πλοία των Ρωμαίων, και είχα προτείνει να δημιουργήσουμε  μία ηλεκτρονική ομπρέλα πάνω από το Αιγαίο η οποία θα μπλοκάρει και θα εξουδετερώνει όλα τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα (drones, κλπ.), τα οποία οι Τούρκοι απειλούν ότι θα κατασκευάζουν και θα κατακλύσουν το Αιγαίο.  Με την ίδια ομπρέλα θα μπορούμε να εξουδετερώνουμε και τα επανδρωμένα αεροσκάφη τους, γιατί ως γνωστόν όλα τα ιπτάμενα αντικείμενα σήμερα είναι τηλεκατευθυνόμενα, και εάν μπλοκάρουμε την επικοινωνία τους με τα κέντρα τηλεκατεύθυνσης (επίγεια ή δορυφορικά), θα καταστούν τυφλά και ανεξέλεγκτα. Αυτό μπορεί να γίνει και ασφαλώς θα γίνεται από τις μεγάλες δυνάμεις, όμως εμείς  μπορούμε να αναπτύξουμε τη δική μα τεχνολογία και προς το σκοπό αυτό πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και η αξιοποίηση των επιστημόνων μας, και όχι στην εξερεύνηση της σελήνης από την οποία δεν πρόκειται να έχουμε κανένα όφελος, πολύ περισσότερο όταν με το θέμα αυτό ασχολούνται ήδη πολλά σημαντικότερα κράτη από εμάς.

Προφανώς θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των ειδικών μας επιστημόνων στις αποστολές των κρατών αυτών, όπως συμβαίνει και σήμερα, αλλά το να δημιουργήσουμε δική μας ανάλογη υπηρεσία είναι άσκοπη και ανώφελη ουτοπία.

Αντίθετα το να θωρακίσουμε ηλεκτρονικά το Αιγαίο, ιδίως έναντι της Τουρκίας, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία πραγματικότητα, και η μόνη που θα προσδώσει στη χώρα μας πολύτιμη υπεροχή έναντι αυτής .

Δεν θέλω να επεκταθώ εδώ περισσότερο στο θέμα αυτό γιατί δεν θέλω «να ανοίξω τα μάτια των Τούρκων», είμαι όμως στη διάθεση κάθε αρμοδίου κυβερνητικού παράγοντα για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες.