Σαββατοκύριακo
15-16  Αύγουστος 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3618RSS FEED
Δεν χρειάζεται αναμόρφωση η Σύμβαση της Γενεύης
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος

 

             

Επί τέλους η Κυβέρνηση διέκρινε τον πολλαπλό κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης και αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με σθένος και αποφασιστικότητα για να το λύσει οριστικά. Υπήρχε πάντοτε το ερώτημα για τους όρους και προϋποθέσειςτης Συνθήκης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων, την οποία επικαλούνταν κυρίως οι «προοδευτικοί» και οι συν αυτώ, και η ιδεοληψία αυτή λειτουργούσε ως τροχοπέδη στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσηςπου δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως ο κύριος εκφραστής αυτής της, αμφίβολης και ουδέποτε αποδειχθείσας,  «προοδευτικής» αντίληψης, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αντίληψης και σεβασμού των πολιτών, εφάρμοσε τελείως απροκάλυπτα και με περισσή θρασύτητα μια τεθνεούσα από καιρό διεθνιστική θεωρία και αντίληψη, πυροδότησε το λαθρομεταναστευτικό, ανοίγοντας την πετυχημένη «Αμυγδαλέζα», στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι ότι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και έτσι πλημμυρίσαμε τόσο εμείς όσο και η Ευρώπη από λαθρομετανάστες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατελήφθη μάλλον εξ απήνης, μη αξιολογώντας τι ακριβώς έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία όπως την κληρονόμησε, ως μια ολοκληρωμένη και παγιωμένη άλωση της χώρας από λαθρομετανάστες, με το ψευδεπίγραφο «πρόσφυγες» ως κάλυμμα της ιδεοληψίας τους, συνεπικουρούμενοι από αμφιβόλου σκοπού ΜΚΟ και παντός είδους ρουφήχτρες που απομυζούσαν τους πακτωλούς χρημάτων της E.E. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με αμηχανία και ερασιτεχνισμό, συντήρησε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ώσπου ξέσπασε η απόπειρα εισβολής στον Έβρο. Η κυβέρνηση ωσάν να ξύπνησε από έναν λήθαργο, όρθωσε με θάρρος και αποφασιστικότητα το ανάστημά της, αποστόμωσε κάθε αντίθετη άποψη, κινητοποίησε με επιτυχία όλη την ηγεσία της Ε.Ε., την οποία έκανε κοινωνό του προβλήματος ιδίοις όμμασι, στεναχώρησε τα μάλα τον Ερντογάν και βρήκε απόλυτος νικητής και τροπαιούχος. Το δυναμικό αυτό push back στον  Έβρο, συνεχίστηκε και στη θάλασσα και η χώρα ανάσανε από την επιθετική εισβολή των λαθρομεταναστών.  

Η προσφυγή της κυβέρνησης στην Commission για αναθεώρηση της Σύμβασης της Γενεύης, όπως έγραψε η ΕΣΤΙΑ, μάλλον επιβεβαιωτική των κυβερνητικών αποφάσεων για τον τρόπο εφαρμογής της, παρά αναμόρφωση ζήτησε, διότι πρώτον, μια διεθνής Σύμβαση δεν αναθεωρείται μονομερώς και δεύτερον, διότι δεν χρειάζεται καμία αναμόρφωση, παρά σωστή ερμηνεία και σθεναρή εφαρμογή της.

Από το ταπεινό τούτο βήμα, είχα κατ’ επανάληψη τονίσει τα επίμαχα σημεία της Συμφωνίας, ήτοι ποιος και πότε θεωρείται ως «πρόσφυγας» στην «ανοικτή επιστολή στην Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ» της 9.2.20, καθώς και πότε απαγορεύεται το push back της 23.1.20, και θα επαναλάβω εδώ, για του λόγου το αληθές:

α) Πότε κάποιος έχει την ιδιότητα του πρόσφυγα.

Σύμφωνα με το Αρθρον 31, της Σύμβασης– «Αι Συμβαλλόμεναι Χώραι δεν θα επιβάλλουν ποινικάς κυρώσεις εις πρόσφυγας λόγω παρανόμου εισόδου ή διαμονής, εάν ούτοι προερχόμενοι απ' ευθείας εκ χώρας ένθα η ζωή ή η ελευθερία αυτών ηπειλείτο, εν τη εννοία του άρθρου 1».Άρα μόνο στη πρώτη χώρα που εισέρχεται ο «διωκόμενος» θεωρείται πρόσφυγας και δικαιούται να ζητήσει άσυλο. Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα ουδενός εξ αυτών και επομένως η Ελλάδα δεν υποχρεούται να εξετάσει καν αίτημα ασύλου!

β) Πότε απαγορεύεται το push back.

Σύμφωνα με το Αρθρον 33. Παρ. 1, της Σύμβασης, «Ουδεμία Συμβαλλομένη Χώρα θα απελαύνη ή θα επαναπροωθή, καθ' οιονδήποτε τρόπον, πρόσφυγας, εις τα σύνορα εδαφών ένθα η ζωή ή ελευθερία αυτών απειλούνται δια λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητος,

κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων». Η επαναπροώθηση το push back λοιπόν, προς την Τουρκία δεν απαγορεύεται, διότι δεν διώκεται από την Τουρκία και επομένως δεν κινδυνεύει.

Επομένως, όπως προκύπτει από τη Σύμβαση της Γενεύης, ουδεμία υποχρέωση έχει η Ελλάδα να εξετάσει ουδενός αίτημα ασύλου, και δεν απαγορεύεται η επαναπροώθηση, push back προς την Τουρκία, όλων των παρανόμως εισελθόντων από την Τουρκία.

Ας συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση το push back κάθε λέμβου που επιχειρεί να έρθει στα νησιά μας, με σθένος και αποφασιστικότητακαι να απελάσει όλουςτους εδώ ευρισκομένους, τόσο τους προσφάτως παρανόμως εισελθόντες,  όσο και όλους τους προηγουμένως  παρανόμως εισελθόντες. Αρκετά τους φιλοξενήσαμε πλουσιοπάροχα και αρκετά μας ταλαιπώρησαν. Να φύγουν όλοι και να πάνε στην ευχή του Θεού!

  

 

ΕΜΒΟΛΗΜΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :

Για επίλυση του προβλήματος της πρώτης κατοικίας και των κόκκινων δανείων γενικότερα:

Από τη στιγμή που τα λεγόμενα funds αγοράζουν από τις ελληνικές Τράπεζες τα κόκκινα δάνεια σε ποσοστό από 5% μέχρι το πολύ 30% της αξίας του δανείου, σε συνεννόηση με τις Τράπεζες, να τα αγοράσει όλα η κυβέρνηση στο 20% της αξίας τους και στη συνέχεια να τα αποπληρώσουν στην κυβέρνηση με χαρά οι χρεώστες στην ίδια αυτή χαμηλή αξία.

Κάτι τέτοιο θα εκπλήξει τους πάντες, εντός και εκτός Ελλάδος και θα θεωρηθεί η μεγίστη κοινωνική προσφορά και ο ελληνικός λαός θα λατρεύσει κυριολεκτικά την κυβέρνηση.

nanagnostatos@gmail.com

thiakos.blogspot.com.