Σαββατοκύριακo
3-4  Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4640RSS FEED
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΚΛΕΨΕ 900 ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣΣύλληψη χάκερ για το Heartbleed bug
18/04/2014

Στην πρώτη σύλληψη για την υπόθεση του Heartbleed bug, το οποίο δημιούργησε έντονη ανησυχία με τις διαδικτυακές επιθέσεις που μπορεί να επιτύχει, προχώρησε η Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP).

Πρόκειται για τον 19χρονο Καναδό Σόλις Ρέγιες, ο οποίος συνελήφθη για δραστηριότητα που σχετίζεται με το Heartbleed bug και κατηγορείται ότι χάκαρε την ιστοσελίδα της Canadian Revenue Agency (CRA) την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ρέγιες υπέκλεψε 900 αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η καναδική εφοριακή υπηρεσία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς που προέβησαν σε παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών τους εξαιτίας του Heartbleed (που εκμεταλλεύεται ένα τρωτό σημείο στο OpenSSL), ωστόσο η εν λόγω ενέργεια φαίνεται πως έγινε πολύ αργά: όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε τετραήμερη έρευνα, θεωρείται ότι ο συλληφθείς ήταν σε θέση να αποσπάσει «προσωπικά δεδομένα που είχε στην κατοχή της η CRA».

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, εάν τελικά ο Ρέγιες ήταν το σωστό άτομο, ενδεχομένως το όνομά του να γραφτεί στα χρονικά της ιστορίας των χάκερ, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της επιστροφής φόρων για μία εβδομάδα.