Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
Υποψήφιοι δήμαρχοι δε θέλουν στήριξη από ΣΥΡΙΖΑΣκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης- αντιπολίτευσης
16/05/2019

Η σκληρή κόντρα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, καθώς πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση για τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δείχνει να κορυφώνεται, ενώ κάθε ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν και κάποιο καινούργιο πεδίο για να αναμετρηθούν.

Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι αντιδράσεις υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών που δεν επιθυμούν να λάβουν τα χρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Η λίστα που έδωσε τη Δευτέρα η Κουμουνδούρου για το ποιους αυτοδιοικητικούς υποστηρίζει σε όλη τη χώρα, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, αρχής γενομένης από το Λασίθι.

Ο νυν δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου και εν νέου υποψήφιος, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και οι δύο αντιπεριφερειάρχες Αττικής με την Ρένα Δούρου, Γιώργος Καραμέρος, που είναι υποψήφιος στον Δήμο Αμαρουσίου και Πέτρος Φιλίππου που είναι υποψήφιος για τον Δήμο Σαρωνικού είναι μερικοί μόνο μεταξύ αυτών που αντέδρασαν στα «χρίσματα», προφανώς εκτιμώντας ότι τους κάνει κακό η ταύτιση με το κυβερνών κόμμα.

Με αφορμή τις αποποιήσεις στηρίξεων υποψηφίων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν «απεταξάμην» και «μακριά από μας»».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων Δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα».

Για να καταλήξει ο γραμματέας της ΝΔ: «Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται και γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα «πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες» γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι «μάλλον κανένα»…».