Παρασκευή
24 Μαΐου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3169RSS FEED
Βίοι Παράλληλοι
Γράφει ο
Κώστας Δημ Χρονόπουλος

  

Δύο Πρωθυπουργών μας οι οποίοι κυβέρνησαν (επειδή ενέπαιξαν τους ψηφοφόρους)  και μας διέσυραν διεθνώς.

Ο τότε -περιφερόμενος  πορφυρογέννητος στα διεθνή φόρα -δήλωνε, για να δικαιολογηθεί προφανώς,  πως: "Κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα .... "  (Σ.Σ Απόδειξη ότι : "Λεφτά υπήρχαν" ).

Ο νυν -λαϊκός αγωνιστής, παιδί του λαού είπε σε ευρωπαίους ηγέτες  τα εξής (ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά του): "Οι μετέχοντες των συλλαλητηρίων εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν : Ακροδεξιοί Λαϊκιστές. Ενώ όσοι μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους είναι υπέρ της Συμφωνίας".

(Σ.Σ Εξελέγη γιατί είπε χοντρά -αριστερά - ψέματα).

Βίοι παράλληλοι, εξόχως ακατάλληλοι για παραδειγματισμό. Ο πρώτος εξεμέτρησε το (πολιτικό) του ζην.  Ο σημερινός προσμετρά το (πολιτικό του) ζην. Με την πολιτεία του - ιδιαίτερα μετά  την επαίσχυντη /κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών-  επέλεξε το (πολιτικώς) ζην επικινδύνως.

Σχολιασμοί:

1. Τι θα πει -στα ελληνικά- : "Να μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους" ;

Πως εννοεί την άσκηση κριτικής; Εκτός -άνευ- μυαλού;

Μήπως έχει υπόψη του κανένα άλλο όργανο του σώματος, μέσω του οποίου ασκείται η κριτική;

Υποθέτω ότι θα έχει ακουστά τον όρο: Κριτική σκέψη. (Εκτός αν έχει υποπέσει στην αντίληψή του η δική μου θεωρία κατάταξης/ αξιολόγησης για τους συνέλληνες "σκεπτόμενους" ψηφοφόρους. Σύμφωνα με αυτήν:   

- 10%  σκέπτεται  και κρίνει χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλό του, από τον λαιμό και πάνω δηλαδή.

- 70% σκέπτεται συναισθηματικά,  δηλ από τον λαιμό και κάτω.

-10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: εμπρόσθια όργανα.

- 10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: οπίσθια όργανα).

2. Από που εικάζει ότι η  πλειονότητα του λαού συμφωνεί με την ανθελληνική Συμφωνία;  Από την εκτίμηση της  Αστυνομίας; ή από το Δημοψήφισμα  που δεν τόλμησε ;

 

 

3. Quiz: Που /σε ποιά κατηγορία άραγε ανήκουν αυτοί που είναι υπέρ της Συμφωνίας; Ποιά όργανα - κριτικής σκέψης τους- χρησιμοποίησαν;

Θα δεχθώ καλόπιστα πως εμείς, οι περίπου -17.000 ή 70.000;- που διαδηλώσαμε, ότι είμαστε:  Λαϊκιστές, Ακροδεξιοί, Χουντικοί, Γερμανοτσολιάδες, Φασίστες, Άμυαλοι ή και Βλάκες, όπως μας θεωρεί.

Ποιός όμως  (ξε)πούλησε τη Μακεδονία  συρρικνώνοντας  την Πατρίδα μας;

4. Τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών δεν γίνεται - λογικά και όχι κομματικά - να είναι Χρυσαυγήτες. Γίνεται; Δεν γίνεται. Μόνον Πονηρόβλακες ή γιαλατζί "Αριστεροί" Κυβερνώντες  θα μπορούσαν να ισχυριστούν  (και το πράττουν ανερυθρίαστα ) κάτι τέτοιο.

5. Ποιός έδωσε στον (κάθε περαστικό /περιστασιακό) ταγό το ελεύθερο να προσβάλλει και να υβρίζει Έλληνες Πατριώτες επειδή δεν συμφωνούν μαζί του;

 

 

 

 

 

ΥΓ  Προξενεί θλίψη και απογοήτευση η δυσπερίγραπτη συμπεριφορά ορισμένων "πολιτικών" μας. Οι προεκλογικοί ψηφοζήτουλες γίνονται, μετεκλογικά, ιταμοί περιφρονητές και κατήγοροι εκείνων που τους εξέλεξαν (!).