Τρίτη
11 Αυγούστου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3614RSS FEED
Τι άλλο περιμένει η πολιτική μας ηγεσία;
Γράφει ο
Μάκης Βραχιολίδης

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για κατακτητικό πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος. Ενεργεί ως άλλος Χίτλερ. Το δηλώνει δημοσίως με τηλεοπτικές εμφανίσεις του ότι θα έρθει σε Κρήτη και Καστελόριζο να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αρχικά, και στη συνέχεια γεωτρήσεις. Έχει προετοιμάσει τον τουρκικό λαό, και ταυτόχρονα όλους τους Έλληνες πολίτες. Και αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως, ό,τι έχει δηλώσει ως σήμερα ο "σουλτάνος" το έχει πραγματοποιήσει: στην Κύπρο είχε προκαταλάβει την κοινή γνώμη για το ότι θα έμπαινε στα θαλάσσια οικόπεδα της μεγαλονήσου τα οποία αμφισβητεί. Κατέλαβε ως νέος Αττίλας μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ, εισέβαλε στο Οικόπεδο 7 και κατάφερε να εκδιώξει τις εταιρείες TOTAL & ENI  με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία είχε συμβληθεί για να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις. Και στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν το δήλωνε ότι θα πραγματοποιούσε εισβολή, κάτι που έκανε καταλαμβάνοντας σημαντικό μέρος της Συρίας!

Τώρα λοιπόν τι κάνει ο Τούρκος πρόεδρος; Απειλεί ευθέως τη χώρα μας με εισβολή στα θαλάσσια σύνορά μας μεταξύ Κρήτης και Καστελορίζου για σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Ουσιαστικά απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και ένα τεράστιο σύμπλεγμα νησιών, με πρώτη την Κρήτη μας!

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς; Τι κάνει η ελληνική πολιτική ηγεσία; Αυτό που βλέπουμε και ακούμε είναι να καθησυχάζει τον ελληνικό λαό για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, για την αποτρεπτική τους ισχύ, και με τον αρμόδιο ΥΠΕΞ κ. Δένδια να  επισημαίνει: «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα είναι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της και δεν θα διακινδυνεύσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο». Είναι δυνατόν ο κ. Δένδιας να προεξοφλεί ότι ο Ερντογάν θα επιδείξει εξαιρετική προσοχή στις κινήσεις του; Ποιος; Ο επιθετικός Ερντογάν ο οποίος έχει καταδείξει σαφώς ότι ενεργεί με ιμπεριαλιστική νοοτροπία και φασισμό; Είναι δυνατόν ο κ. Δένδιας να εκτιμά ότι δεν θα προκαλέσει ο Ερντογάν θερμό επεισόδιο σε βάρος της Ελλάδος, την ώρα που δεν έχει διστάσει να προκαλέσει πόλεμο και να οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις του σε σκληρές μάχες; Εισβάλλει σε ξένες χώρες (Συρία-Κύπρο) και αρπάζει οικόπεδα στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σαν να είναι δικά του; Και την ίδια ώρα, η ελληνική πολιτική ηγεσία αντί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της να .... "φυλάξουν Θερμοπύλες", τηρεί παθητική στάση, περιμένοντας απλά τις επόμενες κινήσεις του σουλτάνου; 

Ο Ερντογάν που μιλάει για "γαλάζια Πατρίδα", αυτός που λέει ότι δεκάδες ελληνικά νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία, ο σουλτάνος που έχει ήδη εισβάλει σε Συρία και έχει κατακτήσει ως νέος Αττίλας μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ, αυτός που ετοιμάζεται να αρπάξει Κρήτη, Καστελόριζο, Κάρπαθο κ.λ.π., αντί να παίρνει την απάντηση που πρέπει με την προβολή της ελληνικής πολεμικής ισχύος, η πολιτική μας ηγεσία προεξοφλεί ότι θα επιδείξει εξαιρετική προσοχή στις κινήσεις του! Είναι να τρελαίνεται κανείς. Όλα αυτά δείχνουν απίστευτη επιπολαιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, και αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης, δυστυχώς, η ώρα που θα υποστούμε μια νέα, ακόμη χειρότερη από τις προηγούμενες, ταπεινωτική ήττα, δεν είναι μακριά!