Πέμπτη
4 Ιουνίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3546RSS FEED
ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΒΕ: Συνεργασία με την αγορά της Ινδίας
11/09/2019

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και η Συνομοσπονδία Ινδικής Βιομηχανίας (Confederation of Indian Industry - CII), με την οποία διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας για τις επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας με την τεράστια αγορά της Ινδίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ως δείγμα της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων είναι η πρόσκληση προς τον ΣΒΕ από το CII για συμμετοχή του σε επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνει το CII το πρώτο εξάμηνο του 2020 και στο οποίο θα συμμετέχει ο ΣΒΕ ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που θα διοργανωθεί ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Η Confederation of Indian Industry (CII) είναι ο σπουδαιότερος φορέας επιχειρηματικής υποστήριξης των επιχειρήσεων στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 1895 και αριθμεί περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις - μέλη. Μέλη της συνομοσπονδίας είναι 276 εργοδοτικές οργανώσεις που έχουν είτε περιφερειακή εμβέλεια είτε κλαδική εκπροσώπηση. Έτσι το CII είναι εκπρόσωπος περισσότερων από 300.000 ινδικών επιχειρήσεων, αριθμός που τονίζει τη σημασία και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα την περιφέρεια με αντίστοιχες ινδικές. Το CII διαθέτει 66 γραφεία - παραρτήματα στην Ινδία, 9 εκ των οποίων λειτουργούν ως «Κέντρα Αριστείας». Διαθέτει 10 γραφεία – παραρτήματα εκτός Ινδίας και συγκεκριμένα σε: Αυστραλία, Κίνα, Αίγυπτο, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.