Σαββατοκύριακo
20-21  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5053RSS FEED
Συμπληρώματα Διατροφής για Μεγάλες Επιδόσεις
22/11/2021

Αν γυμνάζεστε συστηματικά και θέλετε να δώσετε μια ώθηση στον οργανισμό σας, τότε το φαρμακείο είναι μονόδρομος.

Εκεί θα βρείτε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής που θα σας δώσουν ενέργεια και τόνωση και θα αυξήσουν τις επιδόσεις σας, χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Συμπληρώματα Διατροφής για Μεγάλες Επιδόσεις
Η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων και προϊόντων για περισσότερη ενέργεια γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη και η ανάγκη για την λήψη των προϊόντων αυτών όλο και πιο επιτακτική.

Οι πρωτεΐνες είναι πρώτες σε πωλήσεις, χάρη στην υψηλή αποτελεσματικότητά τους που είναι κλινικά αποδεδειγμένη, ενώ έδαφος κερδίζουν συνεχώς και τα προϊόντα που υπόσχονται ενέργεια και τόνωση και προτιμώνται ιδιαίτερα από όσους γυμνάζονται περιστασιακά και δεν είναι αθλητές.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα προϊόντα που απευθύνονται σε όσους μεν γυμνάζονται, αλλά θέλουν ταυτόχρονα να χάσουν λίπος, ή πόντους τοπικά.

Και αν δεν θέλετε κάτι πολύ εξειδικευμένο, στο φαρμακείο θα βρείτε και κάποια αντιοξειδωτικά προϊόντα, ή προϊόντα για την ανακούφιση των αρθρώσεων, ή προϊόντα κατά της κόπωσης, που είναι κατάλληλα για αθλούμενους μεγαλύτερης ηλικίας που γυμνάζονται περιστασιακά και θέλουν μια μικρή ώθηση στην καθημερινότητά τους.

2 Σημεία που Χρήζουν Προσοχής

Ο φαρμακοποιός κ. Γιώργος Χατζόπουλος μας μεταφέρει δύο βασικές παραμέτρους για τα συμπληρώματα διατροφής για αθλητές, έτσι όπως καταγράφηκαν από την καθημερινή πρακτική του στο φαρμακείο.

Α) Δεν είναι όλα τα συμπληρώματα χρήσιμα για όλα τα αθλήματα.

Άλλες οι ανάγκες των αθλημάτων αντοχής (μαραθώνιος, ποδηλασία, κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων) σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες και άλλες στα αθλήματα έκρηξης (άρση βαρών, ακοντισμός, ποδηλασία πίστας) τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Ενέργεια και Τόνωση με Συμπληρώματα Διατροφής
Επίσης, άλλες οι ανάγκες (σε Ca, Mg, πρωτεΐνη) κατά την έναρξη της προετοιμασίας ενός αθλητή όπου οι καταπονήσεις είναι μεγαλύτερες και άλλες στο τελικό αγωνιστικό στάδιο (Se, Vitamin C, υδατάνθρακες).

Β) Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, σε συνεργασία και με τον φαρμακοποιό σας για να προσδιορίσετε τους στόχους σας, σε σχέση και με το βιοχημικό σας προφίλ.

Όλο και περισσότερος κόσμος ξεκινάει μια διαδικασία προπόνησης και λήψης συμπληρωμάτων, χωρίς πριν να γνωρίζει αν έχει έλλειψη σιδήρου, τα επίπεδα του αιματοκρίτη του ή τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων.

Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως συναντάμε άτομα αφυδατωμένα, αφού δεν γίνεται σωστή κατανάλωση νερού, με σοβαρή κόπωση και με την αίσθηση ότι χρειάζονται κάτι πιο δυνατό για να τους σηκώσει, ενώ παραλείπουν βασικά στάδια ελέγχου και παρακολούθησης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να γίνεται πριν ένα αιματολογικό τεστ μεταβολομικής.

Μην εμπιστεύεστε λοιπόν, τυφλά ότι σκεύασμα σας προτείνουν που υπόσχεται θαύματα και προτιμήστε προϊόντα εγκεκριμένα με τις κατάλληλες πιστοποιήσεις.

 

ΠΗΓΗ: www.y-o.gr