Δευτέρα
23 Σεπτεμβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3291RSS FEED
Αντί δημοψήφισμα για το σκοπιανό… δημοκόπηση!!
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

Αναμφισβήτητα η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών είναι το μεγαλύτερο έγκλημα  του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της χώρας, το οποίο συντελέστηκε με τη βοήθεια βουλευτών άλλων κομμάτων, έναντι εμφανών ανταλλαγμάτων (π.χ. υποψηφιότητα ευρωβουλευτή),  οι οποίοι αποκλήθηκαν γενικά «πρόθυμοι», και όπως ανέπτυξα σε προηγούμενο άρθρο μου αποτελούν το έσχατο σημείο κατάπτωσης του ανθρώπινου χαρακτήρα.

Σε άλλο άρθρο μου είχα ισχυριστεί ότι οι επερχόμενες, αδιάφορες κατά τα άλλα, ευρωεκλογές, είναι μοναδική ευκαιρία να καταδείξει ο Ελληνικός λαός την αντίθεσή του στη συμφωνία αυτή, και να  παράσχει στη μελλοντική κυβέρνηση ισχυρό όπλο να την καταργήσει. Είχα επίσης τονίσει και είχα συστήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να διακηρύξουν, ότι αυτό θα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών και ότι μετά τις εκλογές θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την ακύρωση της.

Κατά τα άλλα, το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα πολυτελές και εν πολλοίς περιττό όργανο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, οι δε ευρωβουλευτές και τα προνόμιά τους αποτελούν πρόκληση για τους κατοίκους της και καθόλου δεν συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της. Το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις των χωρών να βολεύουν σε αυτό όσους θέλουν να ανταμείψουν,  ή όσους θέλουν να αποξενώσουν από την εσωτερική σκηνή. Προσωπικά αποκαλώ τους ευρωβουλευτές ως ευρωβολεμένους, και τους παρομοιάζω με τους κηφήνες ενός μελισσιού που κανένα έργο δεν έχουν παρά μόνο να γονιμοποιούν τη βασίλισσά του, που στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ισοδυναμεί με την εκλογή του προέδρου της Κομισσιόν και κατ’ επέκταση των μελών της.

Δυστυχώς για τη χώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως η αξιωματική, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περιέλθει το σκοπιανό σε δεύτερη μοίρα και η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να  υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το θέμα, και αντί για δημοψήφισμα για το σκοπιανό,  να καταλήξει στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι παρά μία ακόμα δημοσκόπηση!!

Για το λόγο αυτό επανέρχομαι και πάλι στο θέμα και κάνω έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να διακηρύξουν,  έστω και τώρα,  τη σημασία των ευρωεκλογών για την καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών, να την θεωρήσουν ως παράνομη ενέργεια της κυβέρνησης που δεν δεσμεύει τον Ελληνικό λαό, και ότι  θα μεταχειριστούν όλα τα νόμιμα μέσα για την κατάργησή της.

Στους Έλληνες εκλογείς κάνω έκκληση, αφενός να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους όσους «πρόθυμους» τολμήσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, γιατί με την ίδια ευκολία που πούλησαν τη Μακεδονία μπορούν να πουλήσουν και ολόκληρη τη χώρα, και αφετέρου να μην ψηφίσουν κόμματα που δεν θα έχουν ως πρώτο θέμα την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν είμαι ούτε ακραίος, ούτε δεξιός ούτε ενταγμένος σε οποιοδήποτε κόμμα, είμαι όμως ένας ανεξάρτητος πολίτης που οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μου, μου έχουν δώσει το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα και να υπερασπίζομαι την πατρίδα και την πίστη μου, και  επειδή πιστεύω ότι έχω καθήκον αυτή τη φορά  να ψηφίσω με κύριο κριτήριο την κατάργηση της προδοτικής αυτής συμφωνίας, δεν θέλω να ευρεθώ στην ανάγκη να ψηφίσω κάποιο κόμμα με τις αρχές του οποίου δεν θα συμφωνώ κατά τα άλλα.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν την κριτική τους σε αυτήν την κυβέρνηση, τη χειρότερη που γνώρισε ποτέ η χώρα, όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές.