Δευτέρα
24 Ιουνίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3200RSS FEED
Προφανής η προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

Με μια επικοινωνιακή καταιγίδα άρχισε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές.

       Μέσα σε 24 ώρες ο κ. Τσίπρας παρουσίασε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την αμφιλεγόμενη συμφωνία, εμφανίστηκε ξαφνικά στη Βουλή για να υποστηρίξει την τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια και τέλος στην  εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, διατύπωσε το δικό του και πιθανόν μοιραίο, «λεφτά υπάρχουν».

       Στην πραγματικότητα η οικονομία της Ελλάδας σέρνεται  και η χώρα όχι μόνο δεν έχει χρήματα για νέες προσλήψεις, αλλά προκειμένου να επιτύχει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, αναγκάζεται να κόβει συνεχώς από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

       Γι’ αυτό και αναλυτές σημειώνουν ότι οι παροχές με έντονο προεκλογικό άρωμα, αποτελούν πηγή αβεβαιότητας και παράγοντα κινδύνου για τους επενδυτές, καθώς και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές.

       Εντούτοις, το προεκλογικό «παραμύθι»  γνωρίζει στιγμές λαμπράς δόξης  από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του.

       Με τη συνήθη ευκολία που τους διακρίνει, μοιράζουν αφειδώς προς πάσαν κατεύθυνση υποσχέσεις, ελπίδες και οράματα, ελπίζοντας ότι θα τις εξαργυρώσουν στις επερχόμενες εκλογές.

       Προφανώς και όλα αυτά είναι μια προεκλογική απάτη με προεκλογικές υποσχέσεις για τους ψηφοφόρους.

       Η προσπάθεια εξαπάτησης και πολιτικού εκβιασμού του εκλογικού σώματος, είναι προφανής.

       Ψηφίστε μας για να σας διορίσουμε!!!

       Είναι όμως κοινός τόπος ότι αυτό θα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων και συζητήσεων με τους δανειστές αφού γίνουν οι εκλογές και όπως όλα δείχνουν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην εξουσία.

       Όμως το γεγονός αυτό έχει  μικρή σημασία για την κυβέρνηση.

       Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός συνεχίζει ακάθεκτος  τις «παλιές καλές παραδόσεις» και επανήλθε σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά.

       Επιπλέον, προτίθεται να φέρει στη Βουλή μια σειρά από «φιλολαϊκά μέτρα» όσα πιο πολλά και όσο πιο γρήγορα μπορεί, με πρώτο αυτό για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

       Την ενέργεια αυτή την είχε περιγράψει ως «μαρτύριο της σταγόνας» για την αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι αν αυτή ψηφίσει ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο, ταπεινώνεται.

       Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει την πολιτική τακτική να υπόσχεται τα πάντα πριν τις εκλογές, όταν μάλιστα συνδέει τη υλοποίησή τους με την επανεκλογή του.

       Το ερώτημα είναι: η κοινωνία θα τους πιστέψει;

      Έχουμε ήδη πληρώσει μια φορά πανάκριβα τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη.

       Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι μπορεί οι υποσχέσεις να είναι ψεύτικες, αλλά όμως οι προσδοκίες του κόσμου εδράζονται πάνω σε πραγματικές ανάγκες.

       Κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός και τότε αλίμονο σε όποιον μοιράζει ακάλυπτες πολιτικές υποσχέσεις.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.